naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Minimuseum in de bib: Beeldige Verzen - 25 januari tot 13 februari

Nog tot 13 februari is in de bib een minimuseum geïnstalleerd waar poëzie en beeldende kunst elkaar vinden.

De laatste donderdag van januari, Gedichtendag voor de vrienden, is een dag die een speciaal plekje verwierf in het hart van menig poëzieliefhebber. In 2021 valt Gedichtendag op donderdag 28 januari.

Minimuseum in de bib: Beeldige Verzen

Een gedicht is een schilderij van woorden, een schilderij is een gedicht van verf. Dat is niet met alle gedichten of alle schilderijen zo, maar wel met de selectie die de bib samenstelde. Naar aanleiding van de Poëzieweek (28 januari tot en met 3 februari) bracht de Tieltse bib elf gedichten samen die gemeen hebben dat ze uit de dichterspen vloeiden met een beeldend kunstwerk als muze. Een grotere tentoonstelling in het koetshuis van Mulle de Terschueren kon helaas niet doorgaan vanwege corona maar ondanks de bescheiden afmetingen is diezelfde tentoonstelling in het minimuseum even groots te noemen. In het minimuseum reiken het gevleugelde woord en de beeldende kunst mekaar de hand. Voor een maxicultuurbeleving, ga naar het minimuseum!

Van 25 januari tot 13 februari gratis te bezichtigen tijdens de openingsuren van de bib. De bib voorziet een gratis catalogus voor elke bezoeker van het minimuseum.

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 25 januari 2021