naar top
Gemeente staden

Leesactie 'Het feest van Victor en Sara' - 1 februari tot 3 april

In het kader van de Jeugdboekenmaand 2021, met als thema ‘Feest’, zet de Tieltse bibliotheek een grootse leesactie op touw.

De bib wil alle kinderen van het derde tot het zesde leerjaar in de maanden februari en maart zoveel mogelijk laten lezen. Het doel is dat elk kind gedurende acht weken één boek per week leest. Dat is niet makkelijk maar ook niet onmogelijk. Als de kinderen voldoende gemotiveerd zijn, dan is het een haalbare kaart om één boek per week te lezen.

Illustratie voor Tieltse lezertjes 

Dit jaar motiveert de bib de kinderen op een bijzondere manier. Illustrator Lies Vanloocke tekende speciaal voor de Tieltse kinderen een heus kunstwerk! Elk kind dat deelneemt aan de leesactie ontvangt een afdruk van dit unieke kunstwerk op ware grootte. Het kunstwerk is echter nog niet helemaal af. Acht witte vlekken ontsieren de mooie tekening. Per gelezen boek ontvangen de kinderen één herstelsticker waarmee ze hun exemplaar kunnen repareren. Na acht boeken is het kunstwerk compleet en kan het een ereplekje krijgen in de slaapkamer.

Hoe deelnemen?

  • Geef je naam en adres door via bibliotheek@tielt.be, T 051 42 82 10 of ter plaatse aan de balie van de bib. Deelname is gratis. Elk kind van het derde tot en met het zesde leerjaar kan deelnemen.
  • Je ontvangt aan de balie een eigen exemplaar van het kunstwerk en een stempelboekje en kan meteen ook één of enkele jeugdboeken ontlenen.
  • Bij het inleveren van de boeken meld je je met het stempelboekje aan de balie en ontvang je per gelezen boek een stempel en een sticker.

De leesactie 'Het feest van Victor en Sara' start op 1 februari en loopt af op 3 april.

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 27 januari 2021