naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Babytheek Tielt opent op 13 februari de deuren

Kwalitatief en duurzaam babymateriaal toegankelijk maken voor iedereen. Dat is het eenvoudige idee achter Babytheek Tielt, de bibliotheek voor babyspullen die op 13 februari van start gaat.

Concept

Of je nu klein woont, een beperkt budget hebt of wil kiezen voor minder spullen … De babytheek is een handig uitleensysteem voor babyspullen die je slechts kort nodig hebt. Net zoals je naar de bibliotheek gaat om boeken te ontlenen, kan je naar de babytheek voor babyspullen. Het project draagt zo bij aan de deeleconomie, want waarom een borstvoedingskussen aankopen als je dat binnen enkele maanden toch niet meer nodig hebt? Lenen is de ideale oplossing. Dat is voordelig voor het klimaat – er hoeven immers minder spullen aangekocht, geproduceerd en vervoerd te worden – en voor je portemonnee.

Hoe werkt de babytheek? 

Iedereen kan lid worden van de babytheek. Het lidgeld bedraagt jaarlijks € 20 (sociaal tarief € 4). Als lid heb je toegang tot heel wat kwalitatief babygerief. Je kan spullen ontlenen op lange termijn (max. 6 maanden) en op korte termijn (max. 3 maanden) en je kan er ook heel wat materiaal uittesten.

Praktisch 

Op zaterdag 13 februari kunnen de eerste gereserveerde spullen afgehaald worden!

De uitleendienst zal elke tweede en vierde zaterdag van de maand open zijn van 13u30 tot 15u30 in IBO Tanneke, Belgiëlaan 2 te Tielt.

Babytheek Tielt heeft ook een website en een facebookpagina.

Vrijwilligers gezocht! 

We zijn op zoek naar vrijwilligers die graag willen meewerken aan dit project. We zoeken mensen die aan de slag kunnen met de computer om de catalogus te beheren, mensen die handig zijn om het onderhoud en reparatie te verzorgen, meedenkers en meedoeners! Meer informatie nodig? Contacteer het Sociaal Huis via sociaalhuis@tielt.be of T 051 40 90 52.

Babytheek Tielt is een initiatief van Stad Tielt en het Huis van het Kind Tielt.

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 28 januari 2021
babytheek

Openingsuren & contact

OCMW Tielt en Sociaal Huis

adres
Deken Darraslaan 608700Tielt
Tel.
051 40 90 52

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht