naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Tielt en de Week van de Belgische Muziek

Van maandag 8 tot en met zondag 14 februari wordt de Week van de Belgische Muziek ingericht. Ook cultuurcentrum Gildhof doet graag mee aan deze muzikale liefdesverklaring en zet een aantal acties en initiatieven op poten.

Initiatiefnemers van de Week van de Belgische muziek zijn verschillende spelers uit de muzieksector, VRT, diverse media en allerhande cultuurorganisaties. Muziek van bij ons én de muzieksector, die het momenteel moeilijk heeft, worden in de spotlights gezet.


TIELTSE BELPOP BONANZA FIETS- EN WANDELROUTE

Dat de muzikale geschiedenis van onze stad zeer rijk en bijzonder is, daar mag je zeker van zijn. Er zijn dus schatten aan Belpop-verhalen te rapen in Tielt! Binnenkort kan je al deze Belpop-pareltjes (her)ontdekken met de Belpop Bonanza fiets- en wandelroute.

De fiets- en wandelroute werd uitgestippeld door de vakmannen bij uitstek: Jan Delvaux en Jimmy Dewit. Deze twee verdiepten zich helemaal in het Tieltse erfgoed en zijn binnenkort zeer graag jouw gids doorheen de Tieltse Belpop-geschiedenis.

Op de route doorheen het centrum van Tielt bevinden zich tien stopplaatsen met een QR-code. Al wat je nodig hebt, zijn een fiets of stapschoenen en een smartphone. Achter elke QR-code wacht een mooi verhaal in woord en beeld. Het routeplan kan je afhalen bij cultuurcentrum Gildhof of downloaden via www.gildhof.be.


TIELT HOMETOWN OF …

Wie denkt aan muziek in Tielt, denkt ongetwijfeld ook aan heel wat Tieltse bands. We zetten graag onze Tieltse muzikale vedetten in de spotlights. Op de facebookpagina van stad Tielt organiseerden we een poll waar je jouw ultieme favoriet kon aanduiden.

Uiteindelijk haalden Hands Off The Barmaid, Royalty Busters, NESCALIER, Maïskie Molie en Weireldverbeteroars? de meeste stemmen. Zij worden binnenkort in de spotlights gezet in het Tieltse straatbeeld en op de facebookpagina van Cultuurcentrum Gildhof.


BEKLIJVENDE BELPOP BEIAARDCONCERTEN

Benieuwd hoe dat klinkt, Belpop op een beiaard? Ideaal! Op donderdagvoormiddag en zondagnamiddag zal beiaardier Kenneth Theunissen Belpop-pareltjes op jou afvuren via onze eigenste Tieltse beiaard.  


TIELTSE FAVORIETEN DER BELGISCHE MUZIEK

IN DE KORTRIJKSTRAAT

Op woensdag- en zaterdagnamiddag laten we jouw all time Belgische muzikale favorieten weerklinken tijdens het winkelen in de Kortrijkstraat. Via de facebookpagina van stad Tielt kon je jouw keuzes doorgeven.


ODE AAN DE BELGISCHE MUZIEK OP JE STOEP

Ten slotte moedigen we iedereen met een hart voor muziek, elke lokale held - van rockers en rappers tot zangers, dj’s, trompettisten en jodelaars - aan om een massale ode te brengen aan de Belgische muziek. Installeer je op zondag 14 februari om 17u00 stipt op je stoep of open je raam en breng een eigen liveversie van een Belgisch nummer dat je nauw aan het hart ligt. Laat gerust weten dat je meedoet en vraag je gratis promotiemateriaal aan via ‘vibe voor muziek’: https://vi.be/events/ode-aan-de-belgische-muziek. Liefde klonk nog nooit zo schoon, da’s nu al zeker!

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 05 februari 2021