naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

CurieuzeNeuzen in de Tuin

Tijdens de zomer geniet jij graag van je tuin. Maar geniet jouw tuin nog van de zomer? Word 1 van de 5.000 CurieuzeNeuzen en meet de hitte en droogte in jouw tuin.

De hitte- en droogterecords volgen elkaar op en dat laat zich ook meer en meer voelen in jouw tuin. Hoe wapenen we onze tuinen, parken, akkers en natuurgebieden beter tegen de droogte en wat maakt dat je tuin tijdens een hittegolf koel blijft? Dat onderzoekt ‘CurieuzeNeuzen in de Tuin’. Met innovatieve technologie brengt deze campagne een halfjaar lang de hitte en droogte in heel Vlaanderen in kaart.

Stel je kandidaat en word 1 van de 5.000 burgerwetenschappers. Groot, klein, stedelijk of landelijk gelegen: elke tuin met een grasveld kan bijdragen aan dit internationaal unieke onderzoek.

Aan de hand van een slimme sensor in je gazon zal de temperatuur en het vochtgehalte van de bodem gemeten worden. Via jouw persoonlijk dashboard zal je live de metingen in jouw tuin kunnen volgen.

Je tuin kandidaat stellen voor de meting kan nog tot en met 14 februari

Het Lokaal Bestuur Tielt zal zich alvast ook inschrijven!

Hoe stel je je kandidaat? Hoe en wanneer verlopen de metingen? Wat haal je zelf uit het onderzoek? Raadpleeg zeker https://curieuzeneuzen.be/.

 
CurieuzeNeuzen in de Tuin is een initiatief van de Universiteit Antwerpen en De Standaard, in nauwe samenwerking met Rabobank.be, Orange, Vito, VMM, Departement Enonomie, Wetenschap en Innovatie, Departement Omgeving, Bio-Planet, DPD en Aquafin.

 

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 05 februari 2021
Curieuzeneuzen

Openingsuren & contact

Ruimtelijke Omgeving - Duurzaamheid

adres
Markt 138700Tielt
Tel.
051 42 81 49
F
051 40 51 89

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht