naar top
Gemeente staden

Meldpunt discriminatie op de huurmarkt

De toegang tot behoorlijke huisvesting is een grondrecht. Toch is er nog veel discriminatie op de huisvestingsmarkt. Vooral kandidaat-huurders zonder arbeidscontract en kandidaat-huurders van niet-Belgische origine worden hiermee geconfronteerd.

Een verhuuradvertentie luidt: 'Geen OCMW-kandidaten', 'Arbeidscontract van onbeperkte duur vereist' of 'We verhuren niet aan vreemdelingen', een blinde kandidaat-huurder wordt geweigerd vanwege zijn geleidehond, een eigenaar verbreekt het huurcontract wanneer hij verneemt dat de huurder een andere seksuele geaardheid heeft …

Discriminatie is verboden, en dat bij elke fase van de verkoop of verhuur van een woning. Unia bestrijdt discriminatie op de huisvestingsmarkt voor alle discriminatiegronden waarvoor het bevoegd is.

De Woonwinkel Regio Tielt is een lokaal meldpunt discriminatie op de huurmarkt. Twijfel je of je een bepaalde situatie wil melden bij Unia? Krijg je graag wat ondersteuning om een melding bij Unia in te dienen? De medewerkers van de Woonwinkel helpen je graag verder.

www.wonen-regio-tielt.be

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 10 maart 2021
discriminatie

Openingsuren & contact

Woonwinkel Regio Tielt

adres
Markt 138700Tielt
Tel.
051 42 81 81

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht