naar top
Gemeente staden

Kinderen kiezen voor speelparcours

Op de groenzone in de Joris Lannoostraat kunnen kinderen zich binnenkort uitleven op een avontuurlijk speelparcours met zwerfkeien, verbonden door netbruggen, balanceertouwen en wiebelbalken (*).

Alle kinderen tussen 6 en 13 jaar uit de buurt kregen eind februari via een online bevraging de kans om uit negen verschillende speeltoestellen hun drie favorieten te kiezen. Van de 91 kinderen gingen er 59 in op de uitnodiging. En zij lieten hun stem duidelijk horen!

Duidelijke winnaar

85% van de deelnemers plaatsten het speelparcours in hun top 3. Bij 47% stond het op de eerste plaats, bij 25% op de tweede plaats en bij 12% op de derde plaats. Opvallend is dat dit speeltoestel goed scoort bij alle bevraagde leeftijdscategorieën: bij de 6-8-jarigen gaf 40% de voorkeur aan dit toestel, bij de 9-11-jarigen was dat 55% en bij de 12-13-jarigen 50%.

Het stadsbestuur bedankt alle kinderen die deelnamen aan de bevraging. Het speelparcours wordt nog voor de zomervakantie aangelegd.

Stem van kinderen

Eerder lieten we kinderen al meedenken over de inrichting van speelpleintjes in de Oude Pittemstraat en de Jozef Baertstraat en ook in de toekomst zullen kinderen hun stem kunnen laten horen wanneer er nieuwe speeltoestellen geplaatst worden.

(*) Een afbeelding van het winnende voorstel vind je in bijlage.

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 29 maart 2021