naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Ledverlichting sporthal De Ponte

In sporthal De Ponte is ledverlichting geïnstalleerd in een aantal ruimtes waar de oude verlichting niet optimaal meer werkte.


In volgende ruimtes is overgeschakeld op ledverlichting:

gelijkvloers:                    

  • hoofdingang, ingang kant piste en inkom cafetaria
  • toiletten nabij hoofdingang
  • gang burelen dienst Sport
  • gang naar de oude sporthal

eerste verdieping:         

  • topturnhal
  • twee kleedkamers, overloop en toilet

In de topturnhal zijn de oude TL-armaturen vervangen door ledarmaturen en in de andere ruimtes kwamen er leddownlighters in de plaats van de oude downlighters (met PL-lampen). De werken werden uitgevoerd door de firma IndustryLED. In de topturnhal installeerden ‘alpinisten’ de nieuwe verlichting, waardoor de turntoestellen niet verplaatst moesten worden.

BIJDRAGE AAN DUURZAME ONTWIKKELINGSDOELSTELLINGEN

Een relighting uitvoeren in publieke gebouwen is als actie opgenomen in het klimaatplan voor de gemeenten van Klimaatoverleg Midwest, dat werd opgemaakt in het kader van het Burgemeestersconvenant 2030. De nieuwe verlichting zal het energieverbruik, de CO2-uitstoot en de energiefactuur verlagen. De omschakeling naar ledverlichting zal een besparing opleveren van ruim 25.000 kWh en ruim 5 ton CO2 per jaar.

Voor de gebruikers zoals scholen en clubs zal ook het visueel comfort verhogen. De werken in de topturnhal moeten er bovendien voor zorgen dat deze locatie opnieuw voldoet aan de normen voor de organisatie van wedstrijden. Het beschikken over een goede sportinfrastructuur is een vereiste om een kwaliteitsvol sportaanbod te kunnen voorzien. Dit draagt bij aan een goede gezondheid en welzijn van de gebruikers.

Voor dit project is steun voorzien vanuit de Provincie West-Vlaanderen voor een bedrag van € 25.653,76.

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 26 maart 2021