naar top
Gemeente staden

Op stap met een stadsgids

In mei biedt het stadsbestuur in samenwerking met de Tieltse Gidsenkring twee gratis begeleide themawandelingen op zondagvoormiddag aan.

De themawandelingen zijn een unieke manier om je eigen stad eens met een andere blik te bekijken. Gediplomeerde gidsen staan in voor de deskundige begeleiding.

Zondag 16 mei

Straffe Poelbergvertellingen

Een streekgids Brugse Ommeland ontrafelt samen met jouw groep de geheimen van de Poelberg. Want Poelbergmysteries, die zijn er in overvloed! Een heerlijke begeleide wandeling met leuke anekdotes, straffe verhalen en zelfs griezelige kantjes ... Een echte topper voor wie houdt van volksverhalen, landschap en traditie.

Start: stipt om 10u00 aan de fietsenstalling aan de Poelbergsite. De wandeling duurt 2 uur en is 3 km lang.

Zondag 30 mei

Stadswandeling ‘Tieltse Highlights’

Deze wandeling brengt je langs de mooiste monumenten van Tielt: de Tieltse Hallentoren als UNESCO-erfgoed, Huis Mulle de Terschueren, Gildhof, Minderbroederssite, Sint-Pieterskerk … Ook de standbeelden van Jef Claerhout op de Markt komen aan bod tijdens deze wandeling. Je maakt kennis met de drie verhalen over macht en onmacht in de geschiedenis van Tielt. Het stadhuis kreeg in 2009 zijn huidig uitzicht en werd gebouwd op de locatie vaar Margaretha van Constantinopel een hospitaal en passantenhuis liet uitbouwen. Een gediplomeerde gids van de Tieltse Gidsenkring toont je het mooiste van Tielt!

Start: stipt om 10u00 op de Markt van Tielt aan de Hallentoren. De wandeling duurt 2 uur en is 3 km lang.

Praktisch

Inschrijven voor een gratis themawandeling is verplicht en kan via het Stadspunt: T 051 42 81 11 of stadspunt@tielt.be.

Er zijn maximum 24 deelnemers toegelaten per themawandeling. Alle deelnemers dragen verplicht een mondmasker gedurende de gidsbeurt.

Ook in juni zijn twee themawandelingen gepland. Meer info volgt.

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 30 april 2021
begeleide themawandelingen

Openingsuren & contact

Stadspunt

adres
Markt 138700Tielt
Tel.
051 42 81 11
F
051 40 51 89
Stratenplan
Toon op Google Maps
Nieuwsoverzicht