naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Week van de Mobiliteit

Naar aanleiding van de Week van de Mobiliteit worden in Vlaanderen tal van acties opgezet waarbij fietsers en voetgangers tijdelijk de publieke ruimte veroveren. Ook Tielt neemt deel om zoveel mogelijk mensen #goedopweg te zetten.ACTIEVE VERPLAATSINGEN

De Week van de Mobiliteit loopt van 16 t.e.m. 22 september. In Tielt vestigen we naar aanleiding van die campagneweek de aandacht op de manier waarop je je verplaatst, gekoppeld aan het project Tielt Beweegt.

Tijdgebrek is vaak een excuus om niet te bewegen. Gelukkig kan je bewegen ook combineren met jezelf op een duurzame en gezonde manier verplaatsen, bijvoorbeeld naar je werk. Zeer efficiënt! Op www.gezondleven.be lezen we dat medewerkers die met de fiets naar het werk gaan gemiddeld een dag per jaar minder afwezig zijn door ziekte. 30 % van de Belgen woont op minder dan 5 km van het werk: actieve verplaatsing is voor hen perfect mogelijk. Is de afstand te groot? Dan kan je een gedeelte van de route toch actief afleggen dankzij een combinatie van de fiets, het openbaar vervoer of de auto. Je kiest voor duurzame mobiliteit, je beweegt meer en je zit niet vast in de file, enkel voordelen dus! We kunnen gerust ook ruimer denken dan de woonwerkverplaatsing. Naar de sportclub, een familie-uitje, een etentje met een vriend(in) … Hoe vaak neem je niet de auto – puur uit gewoonte – terwijl je ook perfect met de fiets, te voet, met het openbaar vervoer … zou kunnen gaan, of via een combinatie van die vervoerswijzen? De affiches die je deze maand in het Tieltse straatbeeld ziet, laten jou op een ludieke manier even stilstaan bij je verplaatsingsgedrag.BIKE FOR LIFE

Lokaal Bestuur Tielt neemt deze maand ook deel aan de actie Bike for Life 2021. Tussen 1 en 24 september sponsort het stadsbestuur elke fietsrit van personeelsleden naar het werk voor het goede doel (Kom Op Tegen Kanker). Meer info over deze actie via www.bikeforlife.be.FIJN DAT JE FIETST!

In september zal je op heel wat plaatsen in Tielt weer het opschrift ‘Fijn dat je Fietst’ zien op fietspaden. Met die actie wil de Tieltse Fietsersbond alle fietsers bedanken en een hart onder de riem steken. Fietsers kiezen immers voor een slim, gezond en sociaal vervoermiddel.

Meer info bij het Sociaal Huis – sociaalhuis@tielt.be – T 051 40 90 52

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 10 september 2021