naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Vaccinatiecentrum Europahal rondt de kaap van de 50 %

Tijdens het afgelopen Pinksterweekend bereikte Vaccinatiecentrum Tielt een nieuwe mijlpaal: dan is immers de 30.000ste prik in de Europahal gezet. Intussen zitten we aan een vaccinatiegraad op de 18+ van dik 52 %(1ste prik).

Het vaccinatietraject zit nog steeds op schema om alle + 18 jarigen een eerste prik te hebben gegeven tegen uiterlijk 11 juli.

De volledige groep van mensen met een onderliggende aandoening is intussen ingeënt of kreeg een uitnodiging om ten laatste in het begin van de week van 31 mei gevaccineerd te worden. Op vandaag is 97% van de mensen met een medisch profiel al ingeënt.

Vanaf diezelfde week van 31 mei komen er extra volumes aan vaccins ter beschikking en inmiddels zijn al heel wat mensen uit de algemene bevolking uitgenodigd. Pro memorie: die worden nog steeds uitgenodigd in dalende volgorde volgens leeftijd. Momenteel kreeg iedereen tot en met geboortejaar 1968 zijn/haar uitnodiging of is die minstens al onderweg per post.

Tijdens de maand juni wordt het totale aantal prikshifts opgetrokken én wordt het vaccinatieritme met 20 % verhoogd. Concreet kunnen per onderscheiden vaccinatielijn voortaan 36 prikken per uur worden gezet versus 30 voorheen. Even tempo maken heet dat dan.

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 26 mei 2021