naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Op stap met een stadsgids

Ook in juni biedt het stadsbestuur in samenwerking met de Tieltse Gidsenkring twee gratis begeleide themawandelingen op zondagvoormiddag aan.

De themawandelingen zijn een unieke manier om je eigen stad eens met een andere blik te bekijken. Gediplomeerde gidsen staan in voor de deskundige begeleiding.

Zondag 13 juni 

Als graven gaan praten

Deze wandeling leidt je van het verdwenen kerkhof rond de Sint-Pieterskerk naar de stedelijke begraafplaats, waar je een verkennende tocht onderneemt met aandacht voor de evolutie van de begraafplaats, van 1828 tot op vandaag en ‘morgen’. Je wandelt langs opvallende architecturale of bescheiden grafmonumenten die getuigen zijn van een veranderend modebeeld en staat stil bij bijzondere personaliteiten die postuum nog steeds hun stempel drukken op onze dodenstad.

Start: stipt om 10u00 aan de Sint-Pieterskerk. De wandeling duurt 2 uur en is 3 km lang.

Zondag 27 juni 

Droge kroegentocht

Wist je dat onze stad een rijk brouwersverleden heeft en dat er zich vroeger in de Kortrijkstraat meer dan 80 cafés bevonden? Misschien hoorde je ooit al van ‘De Zalm’, ‘Den Kleinen Beer’, ‘De Ster’ of ‘Cambrinus’ … Tijdens deze droge kroegentocht ontdek je het verhaal achter de vele cafeetjes in de omgeving van de Markt en de Kortrijkstraat en krijg je een anekdotische blik op het Tieltse brouwersverleden.

Start: stipt om 10u00 op de Markt aan de kant van het stadhuis. De wandeling duurt 2 uur en is 3 km lang. 

Praktisch

Inschrijven voor een gratis themawandeling doe je via het Stadspunt: T 051 42 81 11 of stadspunt@tielt.be.

Er zijn maximum 24 deelnemers toegelaten per themawandeling. Alle deelnemers dragen verplicht een mondmasker gedurende de gidsbeurt.

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 28 mei 2021
themawandelingen juni

Openingsuren & contact

Stadspunt

adres
Markt 138700Tielt
Tel.
051 42 81 11
F
051 40 51 89
Stratenplan
Toon op Google Maps

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht