naar top
Gemeente staden

Vraag tijdig je reisdocumenten aan!

Heb je vakantieplannen in het buitenland? Vergeet dan niet je reisdocumenten op tijd in orde te brengen.

Controleer minstens een maand voor vertrek of je beschikt over de noodzakelijke documenten. Informeer ernaar bij het reisbureau of bij de dienst Bevolking. Meer concrete info, onder meer over het type document, de kostprijs, de leveringstermijn … vind je via deze link.

Nieuw!

Een reistoelating voor minderjarigen kan je via ons e-loket aanvragen met je eID en pincode. Het document wordt automatisch afgeleverd in je mailbox. Je hoeft hiervoor niet meer langs te komen bij de dienst Bevolking.

Reizen in coronatijd

Binnen de Europese Unie geldt het principe van vrij en veilig reizen op basis van het Europees digitaal coronacertificaat. Dit certificaat wordt vanaf 1 juli in alle EU-landen gebruikt en is het bewijs dat je tegen corona bent gevaccineerd, negatief op corona bent getest of van corona bent hersteld. Het coronacertificaat is opvraagbaar via de gratis CovidSafeBE-app (beschikbaar voor iOS en Android). Je kunt ook op sites als Covidsafe.beMijn Burgerprofiel en Mijn Gezondheid terecht. Om certificaten digitaal op te vragen heb je ofwel jouw identiteitskaart, pincode en kaartlezer nodig, ofwel een andere geactiveerde digitale sleutel (bijvoorbeeld de itsme-app). Wie liever een papieren certificaat ontvangt per post, kan bellen naar de centrale helpdesk van Vlaanderen op het nummer 078 78 78 50 (9u00-19u00 op weekdagen).

Bestemmingslanden kunnen evenwel steeds bijkomende voorwaarden stellen. Informeer je dus goed voor je vertrekt! Reizen naar landen buiten de Europese Unie blijven intussen sterk afgeraden.

Wanneer je terugkeert na een verblijf in het buitenland, dan gelden verschillende regels (quarantaine, testing …), afhankelijk van de kleurcode van het vakantieland en de mate waarin je reeds gevaccineerd bent. Het invullen van het Passenger Locator Form blijft verplicht.

Meer info

www.info-coronavirus.be

www.diplomatie.belgium.be

https://reopen.europa.eu/nl

www.vlaanderen.be/covid-certificaat

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 24 juni 2021
reisdocumenten

Openingsuren & contact

Bevolking

adres
Markt 138700Tielt
Tel.
051 42 81 35
F
051 40 51 89

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht