naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Afval plaatsen aan een glasbol = sluikstorten

Iedereen vindt het prettig om in een nette, propere stad te leven. Sluikstorten blijft hierbij helaas een doorn in het oog. We wijzen erop dat ook het plaatsen van glas of ander afval naast een glasbol, sluikstorten is en dat hiervoor beboet wordt.

Van alle gemeentelijke administratieve sancties is sluikstorten de meest vastgestelde overtreding na de verkeersinbreuken. Om deze problematiek aan te pakken, investeerde het stadsbestuur het voorbije jaar in een tweede verplaatsbare sluikstortcamera.


SLUIKSTORT BESTRIJDEN

Afvalintercommunale IVIO en de stad Tielt investeren sinds 2021 in extra ondergrondse glascontainers. In de lente van 2021 werden nieuwe ondergrondse glasbollen in gebruik genomen op het pleintje rechtover De Link in de Monseigneur Van Hovestraat. De uitgekozen locaties waar nog meer ondergrondse glascontainers komen, zijn plaatsen waar vaak sluikstort werd aangetroffen. Uit ervaring weten we dat ondergrondse glascontainers minder uitnodigen tot sluikstorten. Dit is een extra middel in de strijd tegen de sluikstorters.

Parkings, glasbollen, kledingcontainers, verlaten pleintjes en hoekjes … Allemaal zijn ze aanlokkelijke locaties voor sluikstorters. Daarom worden regelmatig camera’s geplaatst om sluikstorters te vatten aan de glasbolsites. Wie als sluikstorter betrapt wordt, mag dus rekenen op een forse geldboete.

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 28 juni 2021
Sluikstort aan glasbol

Openingsuren & contact

Ruimtelijke Omgeving - Milieu

adres
Markt 138700Tielt
Tel.
051 42 81 50
F
051 40 51 89

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht