naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Op stap met een stadsgids

In juli en augustus biedt het stadsbestuur in samenwerking met de Tieltse Gidsenkring vier gratis begeleide themawandelingen op zondagvoormiddag aan.

Tijdens deze themawandelingen leer je Tielt eens op een andere manier kennen. Gediplomeerde gidsen staan in voor de deskundige begeleiding.

Zondag 11 juli

Tielt in WO I

In de Eerste Wereldoorlog fungeerde Tielt ongewild als hoofdkwartier van het Vierde Duitse Leger. Wat in Tielt werd beslist, had gevolgen voor het verdere verloop aan het front. De Duitse bezetter zette Tielt naar zijn hand. Mooie burgerhuizen werden ingepalmd, er waren opeisingen en deportaties ... We brengen een geleid bezoek aan de belevingsruimte ‘Tielt in de Eerste Wereldoorlog’ in het koetshuis van Huis Mulle de Terschueren.

Start: stipt om 10u00 op de Markt van Tielt aan de Hallentoren. De wandeling duurt 2 uur en is 3 km lang.

Zondag 25 juli

Als graven gaan praten

Deze wandeling leidt je van het verdwenen kerkhof rond de Sint-Pieterskerk naar de stedelijke begraafplaats, waar je een verkennende tocht onderneemt met aandacht voor de evolutie van de begraafplaats, van 1828 tot op vandaag en ‘morgen’. Je wandelt langs opvallende architecturale of bescheiden grafmonumenten die getuigen zijn van een veranderend modebeeld en staat stil bij bijzondere personaliteiten die postuum nog steeds hun stempel drukken op onze stad.

Start: stipt om 10u00 aan de Sint-Pieterskerk. De wandeling duurt 2 uur en is 3 km lang.

Zondag 8 augustus

Kanegem Bloemendorp

Sinds 1956 is Kanegem een waar bloemendorp. De geschiedenis ervan én heel wat meer over geuren in het algemeen, ontdek je tijdens deze geurenwandeling. Geniet van dit boeiend verhaal van geuren, want wie geuren zegt, denkt nu eenmaal aan bloemen.

Start: stipt om 10u00 op het pleintje tussen de kerk en het oud-gemeentehuis in Kanegem. De wandeling duurt 2 uur en is 4 km lang.

Zondag 22 augustus

Straffe Poelbergvertellingen

Een streekgids Brugse Ommeland ontrafelt samen met jouw groep de geheimen van de Poelberg. Want Poelbergmysteries, die zijn er in overvloed! Een heerlijke, begeleide wandeling met leuke anekdotes, straffe verhalen en zelfs griezelige kantjes ...

Start: stipt om 10u00 aan de fietsenstalling aan de Poelbergsite. De wandeling duurt 2 uur en is 3 km lang.

Praktisch

Inschrijven voor een gratis themawandeling doe je via het Stadspunt: T 051 42 81 11 of stadspunt@tielt.be.

Er zijn maximum 24 deelnemers toegelaten per themawandeling. Alle deelnemers dragen verplicht een mondmasker gedurende de gidsbeurt.

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 30 juni 2021
themawandelingen juli en augustus

Openingsuren & contact

Stadspunt

adres
Markt 138700Tielt
Tel.
051 42 81 11
F
051 40 51 89
Stratenplan
Toon op Google Maps

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht