naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Oproep vrijwilligers thermoloket gevelscans

In samenwerking met de West-Vlaamse Intercommunale maakt het lokaal bestuur de komende jaren in fases gevelscans van de woningen op het grondgebied van Tielt. De scans zijn een krachtig instrument om bewoners warm te maken voor energierenovatie.

Straatthermografie is een relatief nieuwe meettechniek die het energieverlies van een woning in beeld brengt. Via een warmtefoto wordt het energieverlies via muren, buitenschrijnwerk, rolluikkasten, vochtproblemen … ‘zichtbaar’ gemaakt voor de bewoners. In de loop van dit voorjaar reed de ‘thermocar’ van WVI voor de eerste keer uit om de gevels van meer dan 1.500 woningen te scannen. Bewoners kunnen vanaf dit najaar bij het ‘thermoloket’ terecht voor een toelichting van de scan van hun woning. Meer info volgt nog.

Vrijwilligers gezocht

Het lokaal bestuur zoekt vrijwilligers om het thermoloket mee te helpen bemannen. Ben je geïnteresseerd in energierenovatie en rationeel energiegebruik en kan je eenvoudig een boodschap overbrengen? Contacteer ons dan vóór 15 augustus. Er is geen specifieke voorkennis vereist.

Wij bieden een degelijke opleiding, ondersteuning, een vrijwilligersvergoeding en een verzekering.

Meer info via duurzaamheid@tielt.be of T 051 42 81 49.

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 01 juli 2021
gevelscans

Openingsuren & contact

Ruimtelijke Omgeving - Duurzaamheid

adres
Markt 138700Tielt
Tel.
051 42 81 49
F
051 40 51 89

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht