naar top
Gemeente staden

Zomer@Tielt

Geniet met volle teugen van een ontspannende zomer in Tielt. Ontdek verborgen hoekjes, leuke plekjes, heerlijke adresjes ... Bij ons is het goed!

Enkele blikvangers deze zomer ...

WANDELEN

Nieuwe 'Toerkes rond de deure'

De Tieltse wandelverenigingen stippelden opnieuw bewegwijzerde trajecten uit. Deze starten in de dorpskern van Tielt, Schuiferskapelle, Kanegem en Aarsele. Meer info over Landschapswandeling Schuiferskapelle, Ommegank Plukwandelroute Schuiferskapelle, Kanegem Bebloemd Briljant en Rondom Aarsele! vind je hier.

Themawandelingen

Elke 2de en 4de zondag van juli, augustus en september neemt een Tieltse stadsgids je op sleeptouw doorheen de historische rijkdom van onze stad. Alle info over deze themawandelingen kan je hier nalezen.

FIETSEN

'Fietsel'-route

Deze route combineert een fiets- en wandeltraject. Je start op de Tieltse Markt en via de blauwe route van Amusant Platteland (36 km) doe je de drie dorpskernen en de Poelberg aan. Van daaruit kan je telkens een Happy Feet-wandeling (2,5 à 3 km) meepikken, met onderweg bubbel-babbelhoekjes waar je even op adem kan komen en via QR-codes kan genieten van literaire hoogstandjes, knotsgekke filmpjes en boeiende luisterverhalen. Meer info lees je hier.

Nieuwe mountainbikeroute

Sport Vlaanderen, Westtoer, diverse stadsdiensten en MTB-club 26/9INCH werkten een nieuwe route uit met start en aankomst aan sporthal De Ponte. De finale uitpijling volgt dit najaar maar je kan de route nu al volgen via GPX in één lus van 50 km (26-9inch-mtb-team-tielt-route) op www.routeyou.com. Meer info vind je via deze link.

ZOEKTOCHT 'ARCHITECTUURKUUR 2021'

Deze editie exploreert de noordelijke kant van de stad. Vanuit het historische centrum zoeken we naar de bron van de Poekebeek en doorkruisen we nieuwe wijken ontwikkeld na de Tweede Wereldoorlog: de Hoogserlei, de Rozeboom en de Europawijk. Moderne en hedendaagse architectuur komen hierbij ruimschoots aan bod. Deze zoektocht is niet alleen leerrijk en ontspannend; wie deelneemt kan ook Tieltse cadeaucheques winnen. Je leest er hier meer over.

Het parcours en de deelnameformulieren zijn vanaf 12 juli beschikbaar bij het Stadspunt, het Stadsarchief en de Bibliotheek én digitaal op www.visittielt.be.

Dit is slechts een greep uit het uitgebreide aanbod ... 

VOOR MEER INSPIRATIE EN ALLE PRAKTISCHE INFO, CHECK WWW.VISITTIELT.BE.

Veel plezier deze zomer in Tielt!

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 01 juli 2021
Zomer@Tielt

Openingsuren & contact

Toerisme, Evenementen en Lokale Economie

adres
Markt 138700Tielt
Tel.
051 42 81 16
F
051 40 51 89

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht