naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Tips voor een duurzame zomer

We geven je graag enkele tips mee om er een duurzame zomer van te maken.
  • Trek je deze zomer de natuur in voor een gezellige picknick? Laat dan zeker geen afval achter en vermijd wegwerpmateriaal.

  • Verfrissing nodig? Neem een douche in plaats van een bad te laten vollopen. Laat ook de kraan niet onnodig lopen terwijl je bijv. je handen wast of je tanden poetst. Wees ook in het buitenland steeds zuinig met water.

  • Ga je op reis? Haal voor je vertrek je koelkast helemaal leeg en zet ze uit of verwijder alle bederfbare producten en verlaag de temperatuur.

  • Kies voor zonwering. Zolang het buiten warmer is dan binnen, houd je best rolluiken, ramen en gordijnen dicht. Zet zoveel mogelijk open als het afkoelt. Gebruik zo weinig mogelijk de airco. Het is immers een echte energievreter. Een ventilator is een zuiniger alternatief.

  • Voor een mooie uitstap hoef je niet altijd een verre verplaatsing te maken met de wagen of het vliegtuig. Op http://www.visittielt.be/ kan je alle info raadplegen voor een fijne zomer in Tielt. Ook onze eigen provincie heeft heel wat te bieden: http://www.westtoer.be/.

  • Koop zoveel mogelijk lokaal. Ook een bezoek aan de boerenmarkt of de donderdagmarkt in Tielt is zeker de moeite waard.

Meer tips en leuke weetjes over een duurzame vakantie vind je op:

https://www.detransformisten.be/rubriek/reizen-vrije-tijd

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 28 juli 2021
Duurzame zomer

Openingsuren & contact

Ruimtelijke Omgeving - Duurzaamheid

adres
Markt 138700Tielt
Tel.
051 42 81 49
F
051 40 51 89
Nieuwsoverzicht