naar top
Gemeente staden

Uitgebreide werken Egemsesteenweg

De provincie West-Vlaanderen, Aquafin en Stad Tielt vatten vanaf maandag 6 september ruime werken aan in de Egemsesteenweg. Die zullen een hele tijd duren en hebben ook invloed op de verkeersdoorstroming.

In het eerste deel van de Egemsesteenweg worden volwaardige fietspaden gerealiseerd. Dat gebeurt in combinatie met de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel en de heraanleg van de rijweg, parkeerstroken en voetpaden. Het geheel wordt afgewerkt met snelheidsremmende elementen en groentoetsen.  

De Watergroep start op 6 september met boringen voor de aanleg van de nutsleidingen. Die fase van de werken is afgerond uiterlijk op 23 december van dit jaar. De eigenlijke wegenwerken starten dan in 2022.

Om de veiligheid in de Egemseteenweg te garanderen, wordt tussen huisnummer 98 en het kruispunt met de Ringlaan eenrichtingsverkeer ingevoerd met verplichte rijrichting naar Tielt.

Voor fietsers richting Egem is een alternatieve fietsroute voorzien via de Fonteine-, Hond-, Hoogserlei- en Nachtegaalstraat.

Omleiding voor gemotoriseerd verkeer verloopt via de Pittemsesteenweg (N37), op grondgebied Pittem via Tieltstraat (N37), Ringlaan (N37) en Brugsesteenweg (N50) en in Wingene via kruispunt ‘Hille’, Wingene- en Hillesteenweg (N37) en Egemsestraat. En ten slotte in Egem zelf via de Wingense- en Turkeijensteenweg.

Bijgaande pdf geeft de voorziene omleidingen in detail weer.

Dank voor uw begrip.

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 27 augustus 2021
tielt bereikbaar

Openingsuren & contact

Ruimelijke Omgeving - Mobiliteit

adres
Markt 138700Tielt
Tel.
051 42 81 40
F
051 40 51 89

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht