naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Veilig met de fiets van centrum en school naar station

In de loop van 2022 krijgt Tielt zijn allereerste fietszone. De Oude Stationstraat en de Stoktmolenstraat worden dan fietsstraten. Zo kunnen zachte weggebruikers via een veilige verkeersas van het stadscentrum naar het station en omgekeerd.

Dit is de eerste concrete ingreep in het kader van het nieuwe mobiliteitsplan.

Beide straten krijgen eenrichtingsverkeer, alternerende parkeerstroken, betere voetpaden en groenstroken. Dat gebeurt in combinatie met de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel.  

Fietsers krijgen er absolute voorrang; auto’s mogen hen niet inhalen. Het doorgaande gemotoriseerde verkeer wordt er geweerd door een knip ter hoogte van de Dwangstraat; aan weerszijden daarvan zal eenrichtingsverkeer gelden.

De nieuwe fietszone vormt een veilige as tussen de schoolomgevingen nabij het centrum (VTI, De Bron, Heilige Familie, Sint-Jozefsinstituut en VIVES) en het station met zijn bushaltes. Deze alternatieve oplossing is mee ingegeven door het feit dat het Agentschap Wegen en Verkeer de Stationstraat en de Sint-Michielstraat niet zomaar tot fietsstraat wil en kan omvormen. Dit traject is overigens ook korter in afstand en is doorgesproken met de schooldirecties.  

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 27 augustus 2021