naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

1 september: wees omzichtig, hoffelijk en inventief

Op woensdag 1 september is het ‘terug naar school’-dag. Het verkeer zal meteen heel wat drukker zijn. Het stadsbestuur vraagt dat elkeen zich met de nodige omzichtigheid in het verkeer begeeft en zich zo hoffelijk mogelijk gedraagt.

Heb oog voor andere weggebruikers, ook letterlijk: maak oogcontact.

Aan alle gemotoriseerd verkeer wordt gevraagd om extra aandacht te hebben voor aangepaste snelheid in de omgeving van elke schoolingang of oversteekplaats. Automobilisten worden met aandrang verzocht om niet te parkeren of stil te staan op voet- & fietspaden of voetgangers-oversteken.

Ook de zachte weggebruiker moet uiteraard de nodige voorzichtigheid in acht nemen bij elke verplaatsing. Ook voetgangers en fietsers moeten zich aan de geldende verkeersregels houden; zo kan elkeen zowel zijn/haar veiligheid als die van andere weggebruikers garanderen.

Probeer ook even stil te staan bij alternatieve verkeersmodi. Kijk na in hoeverre je je auto niet kan laten staan om te kiezen voor stappen, trappen of een verplaatsing met het openbaar vervoer. Als iedereen meedoet, kunnen we de heersende verkeersdrukte immers danig doen afnemen.

Tijdens de eerste vier schoolweken worden aan elke Tieltse school signalisatieborden opgesteld die duidelijk aangeven dat je een schoolomgeving nadert en je uitnodigen tot aangepast verkeersgedrag.

Daarnaast zetten tien nieuwe snelheidsinformatieborden (met oplichtende smileys), die voornamelijk in schoolomgevingen worden/werden geplaatst, automobilisten aan om hun snelheid te matigen.

Een veilige schoolstart gewenst!

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 30 augustus 2021
Tielt Stad op de hoogte

Openingsuren & contact

Ruimelijke Omgeving - Mobiliteit

adres
Markt 138700Tielt
Tel.
051 42 81 40
F
051 40 51 89

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht