naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Tielt zet in op herbruikbare bekers

Tielt investeerde in 10.000 herbruikbare bekers voor de socioculturele infrastructuur. Dit duurzame project is ontwikkeld in de schoot van Plastics@Tielt, dat de lokale kunststofindustrie, het VTI en het stadsbestuur verenigt.

De bekers zijn vervaardigd uit kras- en vaatwasbestendig materiaal, kunnen veelvuldig worden gebruikt en nadien opnieuw gerecycleerd en omgesmolten tot nieuwe herbruikbare bekers.

Zij zijn in eerste instantie bestemd voor activiteiten in de socioculturele infrastructuur en evenementen georganiseerd door lokaal bestuur Tielt. Voor andere kleinschalige activiteiten zijn er via de stedelijke uitleendienst 8 keer 72 herbruikbare bekers beschikbaar; voor andere grootschalige evenementen dient vooralsnog de private markt ingeschakeld.

Na 6 maanden volgt een evaluatie om te zien in hoeverre dit aanbod toereikend is.

Dit is een fraai voorbeeld van hoe een project in het kader van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen zowel economisch, sociaal als ecologisch een positieve impact kan genereren.

Plastics Tielt is een cluster van 7 bedrijven uit de kunststofindustrie (Mitsubishi Chemical Advanced Materials, Injextru Plastics, VR Plastics, Vulkoprin, New Eurac, Vitalo Industries en Exolon group), VTI Tielt, Plastiq en Stad Tielt.

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 24 september 2021
Plastics@Tielt-bekers

Openingsuren & contact

Toerisme, Evenementen en Lokale Economie

adres
Markt 138700Tielt
Tel.
051 42 81 16
F
051 40 51 89

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht