naar top
Gemeente staden

Onze Stad App Tielt: altijd verbonden met je stad

Stad Tielt lanceert een eigen stadsapp. ‘Onze Stad App Tielt’ is een mobiel communicatieplatform dat je connecteert met alles wat leeft en beweegt in onze stad.

Het afgelopen jaar zetten we sterk in op de verdere digitalisering van onze dienstverlening. De ontwikkeling van de stadsapp past binnen dat plaatje.

Met de app heb je alle mogelijke informatie over de stad altijd in je broekzak! We zetten hieronder de handigste toepassingen op een rijtje.

NIEUWS

Je blijft altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes uit de stad. Telkens we een nieuwsitem posten, ontvang je daarvan een pushberichtje (als je dat wenst). Je kan de nieuwsberichten ook delen via mail of verschillende sociale mediakanalen.

Naast nieuws vanuit de stadsdiensten, biedt de app je ook een overzicht van lokale persartikels. 

VERKEERSINFO

Hou je er niet van om verrast te worden door plotse verkeershinder rondom jouw thuis- of werkadres? We geven je een inkijk op alle mogelijke obstakels en omleidingen zodat jij hierop kan anticiperen. Je wordt ook geïnformeerd over geplande openbare werken.

STEL EEN VRAAG

Een vraag voor onze stadsdiensten? Via de ‘Stel een vraag’-functie kan je eenvoudig je vraag versturen. We proberen je zo snel mogelijk verder te helpen. Je kan natuurlijk ook gewoon bellen via de ingebouwde bel-knop.

E-LOKET

Documenten en attesten aanvragen kan eenvoudig via het e-loket. Selecteer het gewenste document en meld je aan met een digitale sleutel. Na enkele tikken op je smartphone of tablet ontvang je automatisch de gevraagde documenten.

MELDINGSKAART

Een melding maken van een put in de weg? Zwerfvuil? Of andere vormen van overlast? Geef een korte beschrijving van het probleem, neem er een foto van en geef de locatie door. Alle info komt meteen bij de juiste dienst terecht, die jou verder op de hoogte houdt. 

JE BUURT IN KAART

Via de functie ‘Je buurt in kaart’ maak je kennis met tal van zorgverstrekkers, verenigingen en handelaars in jouw buurt. Je vindt er niet alleen contactgegevens, openingsuren en informatie over hun producten en diensten, ook nieuws over promoties, acties en activiteiten die ze organiseren.

Wil jij met je zaak of vereniging ook een plaatsje in onze app? Registreer je dan gratis via https://dashboard.onzestadapp.be/customers/signup. (kies Stad Tielt)

EVENEMENTEN

Benieuwd welke activiteiten en evenementen er in Tielt gepland staan? In een handig agendaoverzicht zie je in één oogopslag wat er allemaal te beleven valt. Je kan evenementen ook specifiek gaan opzoeken op datum of thema.

AFVALKALENDER

Wanneer wordt PMD nu ook alweer opgehaald in je straat? Dankzij de afvalkalender hoef je nooit meer te twijfelen. Stel je straatnaam in en je krijgt automatisch te zien welk afval wekelijks opgehaald wordt. Je krijgt er zelfs een melding van, als je dat wenst.

CHATFUNCTIE EN AFSPRAKENMODULE

De app bevat verder ook een chatfunctie en binnenkort zal je via de app ook rechtstreeks een afspraak kunnen maken met de stadsdiensten.

Je kan de stadsapp gratis downloaden in de App Store (Apple) en Google Play Store (Android) via de zoekterm 'Tielt'.

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 30 september 2021
stadsapp

Openingsuren & contact

Communicatie en Dienstverlening - Medewerker Communicatie

adres
Markt 138700Tielt
Tel.
051 42 81 72
F
051 40 51 89
Nieuwsoverzicht