naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Nieuwe locatie Vaccinatiecentrum Tielt

De zoektocht naar een alternatieve locatie voor de Europahal als doorstart van Vaccinatiecentrum Tielt is afgerond. Als nieuwe site is geopteerd voor de vroegere toonzaal van Van Hulle Bouwservice, in de Galgenveldstraat 16 (industrieterrein Tielt Noord).

Samen met  partnergemeenten Dentergem, Meulebeke, Oostrozebeke, Pittem, Ruiselede & Wingene, Eerstelijnszone RITS en Midwest is afgesproken dat Tielt omwille van zijn centrale ligging de meest aangewezen vestigingsplaats zou blijven.

De gevonden locatie krijgt als nieuwe benaming Vaccinatiecentrum Tielt Noord mee. 

De nieuwe site is logistiek prima geschikt om een vaccinatiecentrum te herbergen. Alle substantiële onderdelen van het vaccinatiecentrum kunnen worden ondergebracht in de vroegere toonzaal en bijhorende kantoren. Intussen is gestart met de ontmanteling van de vaccinatie-inrichting binnen de Europahal. Die wordt gedeeltelijk gerecupereerd en opnieuw opgebouwd in Tielt Noord, wat een vlekkeloze doorstart mogelijk moet maken.

Doel is om op 10 november een eerste volwaardige priksessie te houden op de nieuwe site en dan vanaf maandag 15 november voluit te gaan vaccineren. De eerste uitnodigingen worden in principe verstuurd in de week van 25 oktober.

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 18 oktober 2021