naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Elke stap telt! Breng Tielt in beweging

Samen bouwen we aan zorgzame buurten. Buurten waarin bewoners zorg voor elkaar dragen in de ruime zin van het woord, waar levenskwaliteit en gezondheid centraal staan, en waar mensen zich goed en geborgen voelen.

Buurten die mensen in beweging brengen. Letterlijk en figuurlijk. Want een buurt kan enkel zorgzaam zijn als ze ook beweegvriendelijk is! En daar is Tielt alvast mee gestart. Met de campagne ’10.000 stappen: elke stap telt!’.Plaats elke stap op een voetstuk

Zet je beste beentje voor en stap mee. Stap voor stap bereik je niet alleen een goede gezondheid, je voelt je ook beter in je vel, je slaapt beter en stapt dus minder vaak met het verkeerde been uit bed. Al stappend heb je één voet binnen naar meer sociaal contact, je zorgt voor minder vervuiling en lawaai van auto’s en maakt zo de buurten en straten leefbaarder. Kortom: elke stap telt!De eerste stap begint bij jouw voordeur!

Er beweegt wat in de buurt. Door signalisatieborden te plaatsen op straat, aan speelpleintjes en groenzones wensen we inwoners ook aan te sporen meer te gaan bewegen. De kleine afstanden tussen nuttige locaties in je buurt kunnen ook extra stappen opleveren. Van jouw voordeur tot aan de bakker, de school, de sporthal of het stadhuis? Elke stap telt!

De komende vier jaar zet Gezonde Stad Tielt nog verder in op beweegvriendelijke buurten.

Dit is een campagne in samenwerking met Vlaams Instituut Gezond Leven, Sport Vlaanderen, Agentschap Zorg en Gezondheid en De Vlaamse Logo’s.

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 12 november 2021
Voeten

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht