naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

OVAM start gratis ophaaldienst van asbestdaken bij landbouwers

OVAM biedt landbouwers de mogelijkheid om op kosten van de OVAM een ophaling aan te vragen van hun gedemonteerde asbestdak. Landbouwers hoeven zelf niets te betalen. Met deze dienstverlening wil OVAM de landbouwers aanzetten om hun oude daken te vervangen.


Zo gaat het in zijn werk: een door de OVAM aangestelde inzamelaar gaat de baan op om asbestgolfplaten of -leien van agrarische gebouwen op te halen.
Alle landbouwers met een landbouwnummer, BTW-nummer of exploitatienummer komen in aanmerking. Ze kunnen zich aanmelden via het aanmeldformulier op de website. Het verwijderen van het asbestmateriaal zit niet in de dienstverlening. 

Landbouwers kunnen zich aanmelden via deze link:
https://www.ovam.be/land-en-tuinbouwers.

WAT IS TOEGELATEN?

Enkel hechtgebonden asbest, afkomstig van het dak van het landbouwpatrimonium mag in de container gelegd worden. Het gaat dus enkel om golfplaten, dakleien, dakplaten en dakaccessoires, zoals dakranden, schouwen, afdekkappen.

WAT IS NIET TOEGELATEN?

Gevelelementen, draagbalken, tussenschotten/muren, sandwichpanelen en gelijkaardige bouwelementen zijn niet toegelaten.

BEDRIJVEN, JEUGDBEWEGINGEN, PARTICULIEREN, LANDBOUWERS ZONDER LANDBOUWNUMMER

Landbouwers zonder landbouwnummer, particulieren, bedrijven en jeugdbewegingen kunnen zich nog steeds wenden tot IVIO voor het huren van een container (max. 2 per adres) of aankopen van plaatzakken (max. 6 per adres). Ook deze dienst bevat de service van huis-aan-huisophaling. Voor meer info: https://www.ivio.be/asbest.

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 23 november 2021
Nieuwtje2019_Logo_IVIO (1)

Openingsuren & contact

Ruimtelijke Omgeving - Milieu

adres
Markt 138700Tielt
Tel.
051 42 81 50
F
051 40 51 89

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht