naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Vaccinatie 5- tot 11-jarigen in Tielt Noord

Conform de richtlijnen van Agentschap Zorg en Gezondheid, prikt Vaccinatiecentrum Tielt Noord de 5- tot 11-jarigen in de loop van januari. De eerste uitnodigingen zijn inmiddels de deur uit: op zaterdag 15 januari is de eerste shift ingepland; op 29 januari zou dit traject moeten zijn afgewerkt.

Voor deze specifieke doelgroep wordt telkens geprikt op zaterdag en woensdag. Kinderen krijgen een (aangepast) Pfizer-vaccin, met een tussentijd van 3 weken tussen beide prikken. Kinderen met onderliggende aandoeningen krijgen voorrang.

Praktisch

Ook nu weer wordt de uitnodiging digitaal én op papier gegenereerd. Die ziet er exact hetzelfde uit als voor de overige leeftijdsgroepen.

Je brengt de uitnodigingsbrief mee naar het vaccinatiecentrum, samen met de kids-ID of ISI+ -kaart. Begeleid je als ouder zelf je kind(eren), dan is een toestemmingsbrief niet nodig. Een kind begeleid door iemand (18+!) anders dan de ouder(s) of voogd heeft een ingevulde toestemmingsbrief mee; anders kan het niet worden gevaccineerd. Een correct voorbeeld van die toestemmingsbrief vind je op www.laatjevaccineren.be/5-11-jarigen.

Opgelet: ook voor de tweede prik drie weken daarna is ofwel een begeleidende ouder ofwel een toestemmingsbrief vereist!

Heb je verschillende kinderen tussen 5 en 11? Wacht dan even af tot alle uitnodigingen binnen zijn om hen dan online of via het callcenter samen in te plannen.

Pro memorie

De vaccinatie is niet verplicht maar wel veilig en verkleint het risico op besmettingen en ziekte, zowel voor het kind zelf als zijn/haar naasten, school- of vrijetijdsomgeving.

Meer info en veelgestelde vragen kan je raadplegen via deze link

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 07 januari 2022