naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Belgisch kampioenschap judo - 19-20 februari & 5-6 november

Het Belgisch kampioenschap judo vindt dit jaar plaats in Tielt, een hele eer voor onze stad! In het weekend van 19 en 20 februari komt de jeugd in actie in sporthal De Ponte, op 5 en 6 november is het de beurt aan de volwassenen.


WIE WORDT BELGISCH KAMPIOEN?

In judo zijn er verschillende categorieën: dames en heren, telkens verdeeld volgens leeftijd. Bij de jeugd zijn er de U15, U18 en U21. Bij de volwassenen kan je deelnemen vanaf U18. Per categorie is er een verdeling volgens gewichtsklasse. Op het Belgisch kampioenschap kampen de vier beste judoka’s uit Vlaanderen en de vier beste judoka’s uit Wallonië om uit te maken wie een jaar lang met de nationale titel mag pronken. Op de erelijst staan namen als Robert Van de Walle, Ulla Werbrouck, Gella Vandecaveye, Dirk Van Tichelt en Matthias Casse. Gewezen Tieltse sportvrouw van het jaar Ilse Desutter pakte eind vorig jaar ook een Belgische titel bij de U21. 


WAAROM IN TIELT?

Het BK vindt om de twee jaar alternerend plaats in Vlaanderen en Wallonië. In Vlaanderen is de organisatie in handen van Judo Vlaanderen. Dit en volgend jaar vindt het BK plaats in Tielt. Judoclub Tielt kent immers een mooie traditie in het inrichten van kampioenschappen. In 2004 was Tielt al eens het decor voor een eenmalige editie van het BK. Van 2016 tot 2020 mocht Tielt de Vlaamse kampioenschappen organiseren, goed voor maar liefst 8 topedities. Dankzij die positieve ervaring werd de organisatie van het BK voor 2022 en 2023 toegewezen aan onze stad. Dit is qua organisatie het hoogst haalbare in België binnen de judowereld.


PROGRAMMA

Op zaterdag 19 februari komen de jongens en meisjes U15 in actie en wordt de dag afgesloten met de jongens U21. Op zondag is het de beurt aan de jongens en meisjes van de U18 en de dames U21. De wedstrijden starten telkens om 10u00. Er wordt een volledige categorie (bijvoorbeeld jongens U15) afgewerkt, met finales en podiumceremonie, waarna de volgende start. De laatste finales zijn per dag voorzien rond 15u30.

Publiek is helaas niet toegelaten, maar je kan elke wedstrijd live volgen via dit YouTube-kanaal.


ORGANISATIE

Judo Vlaanderen kan voor de organisatie rekenen op de steun van stad Tielt en het organisatieteam van Judoclub Tielt, met ondersteuning van enkele plaatselijke sponsors. Op het kampioenschap zelf zijn een gemotiveerde groep medewerkers en vrijwilligers actief. Samen maken we er opnieuw een topeditie van!


MEER INFO

Dienst Sport

www.judoclub-tielt

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 01 februari 2022
BK Judo

Openingsuren & contact

Sport

adres
Sportlaan 38700Tielt
Tel.
051 42 82 80

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht