naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Mijn VerbouwPremie

Vanaf 1 oktober 2022 kunnen particulieren en bedrijven via één online loket een premie aanvragen voor renovatie én energiebesparende investeringen. Die eengemaakte premie geldt voor woningen, appartementen en alle andere gebouwen in het Vlaamse Gewest.

Hieronder de belangrijkste aandachtspunten op een rijtje.


Energiepremies van Fluvius

Het huidige premieloket van Fluvius zal sluiten vanaf 1 juli 2022 voor de aanvragen van volgende 7 premies: premie dakisolatie, premie muurisolatie, premie vloerisolatie, premie hoogrendementsglas, premie warmtepomp (behalve hybride warmtepomp), premie zonneboiler, premie warmtepompboiler. Deze 7 premies zullen opnieuw aangevraagd kunnen worden, onder de noemer van Mijn VerbouwPremie, vanaf 1 oktober 2022 met de voorwaarden die dan van toepassing zullen zijn.

Belangrijkste wijzigingen

Gebouwen moeten op de aanvraagdatum van Mijn VerbouwPremie minstens 15 jaar oud zijn. De minimale ouderdom van het gebouw in geval van premies voor hernieuwbare energie wijzigt niet.

Een aantal andere energiepremies van Fluvius lopen vanaf 1 juli ongewijzigd verder: premie zonnepanelen, premie hybride warmtepomp, EPC-labelpremie, premie sturing van elektrische warmte. Je kan die dus doorlopend blijven aanvragen.

Ook voor wie in het BENO-passtraject zit, verandert er niets. De premieaanvragen in Mijn VerbouwPremie die kunnen meetellen voor de BENO-pass, worden automatisch toegevoegd aan een bestaande BENO-pass.


Renovatiepremie Wonen-Vlaanderen

Het premieloket van de renovatiepremie sluit op 30 juni 2022. Tot en met 30 juni kan je nog de oude renovatiepremie aanvragen (eerste of tweede schijf van de aanvraagprocedure) volgens de huidige voorwaarden.

Belangrijkste wijzigingen

Sommige investeringen die nu nog mogelijk zijn binnen de renovatiepremie zullen verdwijnen of wijzigen binnen Mijn VerbouwPremie.

De premiebedragen voor wie in aanmerking komt voor de renovatiepremie stijgen tijdelijk van 20% en 30% van het factuurbedrag (beperkt tot een bepaald maximum) naar respectievelijk 35% en 50% van het factuurbedrag (beperkt tot een bepaald maximum) in Mijn VerbouwPremie (onder voorbehoud van definitieve goedkeuring door de Vlaamse Regering).

Mijn VerbouwPremie hanteert een verplichte isolatievoorwaarde voor investeringen die te maken hebben met de renovatie van de gebouwschil.

Binnen Mijn VerbouwPremie moet de woning minimaal 15 jaar (of soms slechts 5 jaar) oud zijn om een premie te kunnen aanvragen, terwijl bij de renovatiepremie de woning minstens 30 jaar oud moet zijn.

Ook wie eigenaar is van meer dan één woning zal Mijn VerbouwPremie kunnen aanvragen. Voor de eigen woning, waar de eigenaar gedomicilieerd is, wordt rekening gehouden met het gezinsinkomen, voor de andere woningen wordt geen rekening gehouden met het gezinsinkomen.


Alle details en voorwaarden vind je op www.vlaanderen.be/mijnverbouwpremie.

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 24 maart 2022
verbouwen

Openingsuren & contact

Woonwinkel Regio Tielt

adres
Markt 138700Tielt
Tel.
051 42 81 81

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht