naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Hulp bij belastingaangifte

Ook dit jaar staan medewerkers van de FOD Financiën tot jouw dienst om je belastingaangifte te helpen invullen. Er is telefonische bijstand voorzien en er staat een lokale zitdag in Tielt gepland op donderdag 2 juni.

Telefonische bijstand

De administratie van de FOD Financiën zet vooral en in eerste instantie in op telefonische bijstand voor het invullen van de aangifte.

Het telefoonnummer waarmee je contact kan opnemen, staat op de enveloppe van de aangifte (0257/55666). Na het eerste contact wordt een afspraak vastgelegd en een medewerker belt je daarna op het afgesproken moment op.

Indien het om een complexer dossier gaat, kan je eveneens een fysieke afspraak maken in één van de kantoren van de FOD (voor onze regio is dit Brugge).


Lokale zitdag 

Op donderdag 2 juni van 09u00-12u00 en van 13u00-15u00 is er een lokale zitdag waarbij 2 medewerkers van de belastingen in het stadhuis van Tielt aanwezig zullen zijn. 

15 minuten per tijdslot = 20 afspraken per dag per beschikbare medewerker van de FOD Financiën (2) = 40 plaatsen.

De plaatsen zijn dus beperkt, langskomen zonder afspraak is NIET mogelijk.

UPDATE: de afspraken via de afsprakenmodule zijn reeds helemaal volgeboekt, neem contact op het stadspunt van de stad (051/428111) om te bekijken of er nog een tijdslot is vrijgekomen om alsnog een afspraak te kunnen vastleggen.

Bij de lokale zitdag is het belangrijk om rekening te houden met volgende zaken:

  • Per tijdslot wordt maar één aangifte ingevuld/behandeld.
  • Respecteer het uur: kom niet te vroeg of te laat. 
  • Breng alle relevante documenten mee. Er is een volmacht nodig indien je je op een zitdag aanmeldt met een aangifte van een andere persoon (bv. familielid).

Meer info over de belastingaangifte vind je op https://financien.belgium.be.

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 16 mei 2022