naar top
Gemeente staden

Tweede fase heraanleg Marialoopsesteenweg

Op dinsdag 7 juni start fase twee van de herinrichting van de Marialoopsesteenweg. Dan wordt het deel vanaf de Tenhovestraat tot aan de gemeentegrens met Marialoop aangepakt. Plaatselijk wordt het wegdek vernieuwd en de fietspaden heraangelegd.

Omleiding

Kruispunt De Ginste is net voor aanvang van de werken normaliter weer open richting Dentergem en Wakken. De werfzone richting Meulebeke (Haantjeshoek) via de Gentstraat blijft evenwel dicht.

Verkeer met bestemming Meulebeke en Marialoop wordt vanuit Tielt (Vierhoek) omgeleid via de Meulebeekse- en de Marialoopsteenweg (grondgebied Marialoop). Omgekeerd volgt wie vanuit Marialoop of Meulebeke richting Tielt wil, de Tieltstraat en van daaruit de Meulebeeksesteenweg en Kasteelstraat richting Vierhoek.

Fiets

Doorgaand fietsverkeer is tijdens de werken niet mogelijk; de Bosakkerstraat is voor fietsers een valabel parallel alternatief. Het kruispunt tussen de Sint-Amandstraat en de Marialoopsesteenweg blijft maximaal open voor fietsers, uitgezonderd wanneer het kruispunt zelf wordt aangepakt. VTI afdeling Mariënhove blijft evenwel continu bereikbaar voor fietsers.

De werken lopen af per 15 oktober.

Dank voor je begrip.

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 31 mei 2022