naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Uitbraak van vogelgriep bij zeevogels

Er is een uitbraak vastgesteld van vogelgriep H5N1 bij zeevogels. Op dit ogenblik is de situatie nog beheersbaar, maar men raadt hobbyhouders van pluimvee toch aan om hun dieren af te schermen met netten. Het voederen van pluimvee en andere vogels moet nog steeds binnen of onder netten gebeuren.

Wat moet je doen als je een zieke of dode vogel ziet?

Richtlijnen naar hondenbaasjes

Vogelgriep is vooral heel besmettelijk voor vogels, maar kan soms ook andere zoogdieren besmetten. Honden moeten zeker niet binnen blijven maar het is wel aangeraden om ze aan de leiband uit te laten zodat ze geen dode besmette kadavers zouden aanvreten of opeten.

Is vogelgriep gevaarlijk voor de mens?

De kans op humane besmetting is bijzonder klein. Uit voorzorg vragen we toch om geen dode of zieke vogels aan te raken. Het vogelgriepvirus is heel besmettelijk en dodelijk voor vogels, maar niet direct gevaarlijk voor mensen.

Bijkomende specifieke vragen over de vogelgriep, vind je terug via https://www.favv-afsca.be/professionelen/dierlijkeproductie/dierengezondheid/vogelgriep/  en Ziek of dood dier gevonden | Dienstensite Natuur & Bos (vlaanderen.be).

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 21 juni 2022
vogelgriep

Openingsuren & contact

Ruimtelijke Omgeving - Milieu

adres
Markt 138700Tielt
Tel.
051 42 81 50
F
051 40 51 89

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht