naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Week van de Duurzame Gemeente

Van 18 tot 25 september organiseert de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten voor de vijfde keer de Week van de Duurzame Gemeente.

Dit initiatief heeft als doel de zeventien Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties nog beter bekend te maken bij een ruim publiek. Deze doelstellingen bieden een kader voor een duurzamere wereld tegen 2030 en gelden voor elk land wereldwijd. Ze worden voorgesteld door kleurige icoontjes.

Wist je dat je op een eenvoudige manier zelf kan meehelpen om de doelen te bereiken? Zonder dat je het misschien zelf beseft, ben je wellicht hier en daar al ‘duurzaam’ bezig.

Naar aanleiding van de Week van de Duurzame Gemeente willen we iedereen warm maken om zich mee in te zetten voor een duurzamere wereld. Iedereen kan een ‘duurzame held’ worden! Ook het lokaal bestuur levert inspanningen om de duurzame ontwikkelingsdoelen te implementeren in de verschillende beleidsdomeinen. Ontdek via de tips op de pdf in bijlage wat jij kan doen om je steentje bij te dragen.

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 16 september 2022
Duurzame Gemeente

Openingsuren & contact

Ruimtelijke Omgeving - Duurzaamheid

adres
Markt 138700Tielt
Tel.
051 42 81 49
F
051 40 51 89
Nieuwsoverzicht