naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Gloednieuwe speelkaart met overzicht van alle speelterreintjes

Vanaf 6 december kan je een gloednieuwe speelkaart ophalen bij het stadspunt, bib en diensten Jeugd en Sport.

De kaart biedt een overzicht van alle Tieltse speelterreintjes en plekken die voor kinderen en jongeren belangrijk zijn, zoals jeugdlokalen, sportpleinen en culturele infrastructuur.

De kaart geeft alvast duidelijk weer dat de speelpleintjes in onze stad vrij goed verspreid liggen, wat maakt dat gezinnen met kinderen op wandelafstand – of jongeren op eigen houtje - terecht kunnen op een speciaal voor hen voorzien plekje.

De kaart is een visuele voorstelling die kinderen en hun ouders een beeld geeft waar zij leuke plekjes kunnen vinden en is dus niet meteen een oefening in geografische nauwkeurigheid. Bij de kaart hoort een stickervel; met de meegeleverde stickertjes kunnen kinderen hun favoriete of voor hen belangrijke plekjes aanduiden.


GROENE SPEELRUIMTE IN EIGEN BUURT

De voorbije jaren werd sterk geïnvesteerd in de opwaardering van speelterreintjes, om elk kind voldoende veilige en groene speelruimte te bieden in eigen buurt. Die tendens is ook in 2022 stevig doorgezet met de aanleg van drie (ver)nieuw(d)e speelterreinen en de nakende komst van een nieuw skatepark. Die focus op de verdere ontwikkeling van een groen speelweefsel in Tielt en deelgemeenten resulteerde in dit visueel voorgesteld speelweefselplan; een heuse ‘speelkaart’ in groot formaat.

Speelterrein Ten Broucken in Kanegem wordt in december stevig aangepakt en nagenoeg helemaal heraangelegd. Deze groene plek wordt omgevormd tot een grote natuurlijke speel-, beweeg- en ontmoetingszone. Naast de twee bestaande voetbaldoelen komen er vijf nieuwe en uitdagende speeltoestellen.

In de achtertuin van het Oud Gemeentehuis in Aarsele zijn intussen al een aantal speelaanleidingen en spelelementen geplaatst. Het gaat om acht speeltoestellen die samen een parcours vormen en een duidelijke meerwaarde betekenen voor die mooie tuin.

Het speelterreintje aan de Witte Kave ten slotte staat op de planning voor december en wordt uitgebreid met een zweefmolen en een te gekke kabelbaan.

Je kan de kaart ook digitaal bekijken via deze link.   

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 06 december 2022