naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

De Poëzieweek - 26 januari t.e.m. 2 februari

Tijdens de Poëzieweek, die start met Gedichtendag op donderdag 26 januari, richten tal van culturele instellingen in Vlaanderen en Nederland de schijnwerpers op het gedicht. Ook in Tielt verwennen we je met de mooiste woorden van de scherpste pennen.

DE POEZIEWEEK

De bib geeft de Poëzieweek vorm door een week lang in de bibliotheekruimte gedichten op te hangen die ondertussen tot de klassiekers mogen worden gerekend. Voor sommigen wordt het een inspirerende kennismaking met het kruim van de poëzie, voor anderen zal het voelen alsof ze een vriend van vroeger nog eens tegen het lijf lopen.

De Poëzieweek wordt op donderdag 26 januari ingezet in Theater Malpertuis (gewijzigde locatie!) waar Theater Malpertuis en de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord trakteren op een fijne selectie van gedichten die telkens een link hebben met een beeldend werk. De toegang is gratis, maar aangezien het aantal plaatsen beperkt is, is reserveren noodzakelijk. Info en tickets via deze link


WINTERSE POEZIEWANDELING

Op donderdag 2 februari sluiten we de Poëzieweek af met een Winterse Poëziewandeling,

Wandelen en poëzie: het is de perfecte combinatie! Een welgemikt gedicht kan onder de huid kruipen maar de literaire verzadiging is bij het aanhoren van poëzie snel bereikt. Een korte wandeling tussen de gedichten door zorgt voor zuurstof in ons brein waardoor het volgende gedicht een volwaardige kans krijgt om de toehoorder even hard te raken. Deelnemers aan de winterse poëziewandeling krijgen vier gedichten voorgeschoteld die ons worden gebracht door evenveel professionele vertellers. Dit jaar hebben we dichter Geert Viaene te gast om voor te dragen uit eigen werk.

Op donderdag 2 februari 2023 van 19u30 tot 20u30

Start aan de hoofdingang van de bibliotheek.

Onthaal vanaf 19u15

Deelname gratis

Vooraf inschrijven: bibliotheek@tielt.be of T 051 42 82 10

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 12 januari 2023
winterwandeling 2023

Openingsuren & contact

Bibliotheek

adres
Lakenmarkt 98700Tielt
Tel.
051 42 82 10

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht