naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Podcast 'Blijven Boeren?!'

De Provincie West-Vlaanderen ontwikkelde samen met vzw Boeren Op Een Kruispunt en The Podcast Planet een vierdelige podcast waarin meer dan 10 land- en tuinbouwers getuigen over hun kruispunt en de moeilijke omstandigheden waarin ze zich bevinden of bevonden.

Land- en tuinbouwers komen op een bepaald moment in hun loopbaan op een kruispunt te staan. Ze worden geconfronteerd met een moeilijke situatie. Op dit kruispunt stellen ze zichzelf de existentiële vraag: Blijf ik boeren? Vaak is het antwoord met trots vervuld: We blijven boeren! Maar dat is niet altijd zo evident als je op het eerste gezicht misschien denkt.

PODCAST

De land- en tuinbouwers vertellen in de podcastreeks zelf waarom ze een bepaalde weg bewandelden, welke worstelingen aan hun keuze voorafgingen, welke moeilijkheden ze moesten overwinnen, welke successen ze geboekt hebben. Voor sommigen betekende hun keuze een eindpunt, voor anderen een startpunt voor iets nieuws.
Elk verhaal biedt een inzicht in de uitdagingen waar deze landbouwers voor stonden, maar ook in de manier waarop ze met veerkracht en weerbaarheid omgingen met hun conflict.

De podcastreeks onderschrijft dat er altijd hulp (bereikbaar) is.

Te vinden via deze link.Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 03 februari 2023
Blijven boeren

Openingsuren & contact

Ruimtelijke Omgeving - Milieu

adres
Markt 138700Tielt
Tel.
051 42 81 50
F
051 40 51 89
Nieuwsoverzicht