naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Week van de Academies - 100 jaar SAMW

Op 11 februari vieren de academies de jaarlijkse Dag van de Academies! Dit jaar staat deze dag in het teken van de Academie voor Muziek en Woord die haar 100-jarig bestaan viert. We vieren op deze dag niet alleen het verleden, maar ook de toekomst!

Wat honderd jaar geleden startte als de ‘Vrije Thieltsche Muziekschool’ met een 20-tal leerlingen en 3 leerkrachten, is ondertussen uitgegroeid tot één van de grotere muziekacademies van Vlaanderen met 1 300 leerlingen muziek en woord, gespreid over een 10-tal lesplaatsen.

Om dit jubileum te vieren zijn het hele schooljaar door allerlei festiviteiten gepland, met als hoogtepunt een heuse feestweek rond de Dag van de Academies met tal van activiteiten en een bruisende 20’s party.

Een week die een mooie mix wordt tussen bestaande jaarlijkse evenementen overgoten met een 100-jarig sausje en een groots en uitgebreid opgezette Dag van de Academies, op zaterdag 11 februari, waar muziek, woord én beeldende kunsten samen op het podium stappen.

Die dag wordt ook het symbolische startschot gegeven voor de nieuwbouw en uitbreiding van de Tieltse academies. Het wordt een hoogdag voor de academies, een dag vol onvergetelijke evenementen, waarin ook jij kan participeren. Ontdek het programma op www.academietielt.be! 

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 31 januari 2023