naar top
Gemeente staden

Aanleg nieuw kruispunt Ruiseleedsesteenweg / Tielt Noord: werken vanaf 1 maart

Vanaf woensdag 1 maart plant Agentschap Wegen en Verkeer voorbereidende werken voor de aanleg van een nieuw kruispunt langs de N37 (Ruiseleedsesteenweg), ter hoogte van de geplande uitbreiding van bedrijventerrein Tielt Noord.

Het huidige kruispunt met de Galgenveldstraat verdwijnt en wordt vervangen door een nieuw en veiliger kruispunt 700 meter verderop, met verkeerslichten en een afslaande strook. Die ingreep zal de verkeersveiligheid voor voornamelijk fietsers ten goede komen.

Gemotoriseerd verkeer zal op termijn het huidige kruispunt niet meer kunnen gebruiken; fietsers behouden wel een doorgang. De kruising met de Galgenveldstraat gaat pas dicht als het nieuwe kruispunt volledig af is en de nieuwe wegen op de terreinen van de WVI aangelegd zijn. 

Voorbereidende werken vanaf 1 maart

In een eerste fase zijn een aantal voorbereidende werkzaamheden gepland. Dan worden plaatselijk enkele bomen geveld en ontstronkt, nieuwe grachten aangelegd en het bestaande fietspad opgebroken. De bomen worden later lokaal gecompenseerd. Begin april zijn die voorbereidingen afgerond.

Eigenlijke werken vanaf 8 mei

Na de voorbereidende fase worden de nutsleidingen verplaatst, vanaf midden april. De eigenlijke werken starten dan op maandag 8 mei. Tegen het bouwverlof zou het volledige project moeten zijn afgewerkt.

Verkeersafwikkeling en omleiding

Tijdens de volledige duur van de werkzaamheden (voorbereidende - en eigenlijke werken) krijgt het gemotoriseerd verkeer op de N37 beurtelings doorgang over één rijstrook, via tijdelijke verkeerslichten. Ook bussen kunnen blijvend door.

Voor fietsers is een omleiding via omliggende lokale wegen voorzien, in twee fases.  In een eerste fase behouden fietsers doorgang richting Tielt; richting Aalter geldt dan een omleiding via de Galgenveldstraat, de Kanegemstraat en de Boekboomstraat. Tijdens de tweede fase - vanaf circa half juni – hebben fietsers doorgang richting Aalter; richting Tielt is dan een omleiding voorzien via de Ervestraat, de Damstraat, de Kleine Ruiseledestraat en de Rijkegemkouterstraat.

Dank voor je begrip.

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 17 februari 2023
TB

Openingsuren & contact

Ruimelijke Omgeving - Mobiliteit

adres
Markt 138700Tielt
Tel.
051 42 81 40
F
051 40 51 89

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht