naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Oproep Fotografiecircuit

Ben je fotograaf en interesseert het je om je werk tentoon te stellen in 17 Vlaamse cultuurcentra, waaronder Cultuurcentrum Gildhof, tijdens het culturele seizoen 2023-2024?

Het Fotografiecircuit Vlaanderen werd opgestart in een periode toen er voor fotografen nog niet zoveel kansen waren om hun foto’s met een ruimer publiek te confronteren. Gelukkig is daar nu verandering in gekomen, maar toch blijft het circuit aan een behoefte voldoen. Hieraan wordt beantwoord door permanent op maandelijkse basis een individuele tentoonstelling van een fotograaf langs 17 cultuurcentra in Vlaanderen te laten rondreizen.

Jaarlijks krijgen 10 nieuwe fotografen een kans. Bij de selectie wordt op de eerste plaats naar kwaliteit en variatie gezocht. Het circuit staat nog steeds open voor alle genres en benaderingswijzen.

De lijst van de fotografen die ooit aan het circuit deelnamen is indrukwekkend en velen hebben ondertussen hun weg gemaakt in het fotografisch landschap.

Het Fotografiecircuit Vlaanderen koos bewust voor de cultuurcentra als tentoonstellingsplatform. Inmiddels is er op elke locatie een vast publiek gegroeid, maar worden ook steeds de vele bezoekers aan de cultuurcentra, al of niet voorbereid, met het werk van de fotografen geconfronteerd.

Programmeren gebeurt per seizoen. Binnenkort gebeurt dit opnieuw voor de periode van september 2023 tot juni 2024.

INTERESSE?

Bezorg voor 1 april 2023 een tiental foto’s rond een zelf vrij gekozen thema en een curriculum en toelichting aan Jan Van Broeckhoven via jan.van.broeckhoven@atv.be.

Meer info: jan.van.broeckhoven@atv.be of T 0496 26 26 18.


Beeld: Sonia De Wit

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 22 februari 2023