naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Jeugdboekenmaand - 1 tot 31 maart

Tijdens de Jeugdboekenmaand loopt in de Tieltse bib een leesactie voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Voor de jongste lezertjes zijn er twee voorleesuurtjes om van te smullen.

Thema: Geluk

Jaarlijks vraagt Iedereen Leest, de referentieorganisatie rond lezen en leesbevordering, tussen 1 en 31 maart speciale aandacht voor het plezier van lezen, voorlezen en naar illustraties kijken, aan de hand van een kwaliteitsvol aanbod. Het thema van deze editie van de Jeugdboekenmaand is 'geluk' in de brede zin van het woord: je hobby’s, passies, vrienden en andere zaken waar je gelukkig van wordt. Maar ook over de dagen dat je minder blij bent en je je angstig of eenzaam voelt.


Leesactie in de Tieltse bib

De hele maand maart loopt in de bib een leuke leesactie voor kinderen van 8 tot 12 jaar.

Een vrolijk vriendengroepje van acht kleine monstertjes, de Heppies, heeft een nieuwe thuis gevonden in de bib. Door boeken te lezen kunnen kinderen acht Heppie-stickers verzamelen in een stickerboekje. Per gelezen boek ontvangen ze een sticker. Ze krijgen ook de opdracht een origineel geschenkje in mekaar te knutselen dat ze aan iemand mogen geven. Daarmee verdienen ze een grote Heppie-sticker, die ze op een aanplakpaneel op het Alexianenplein mogen kleven. Aan het einde van de Jeugdboekenmaand zal al die knutselijver ongetwijfeld veel mensen gelukkig gemaakt hebben!


Voorleesuurtjes

En wat met kinderen die nog te jong zijn om te lezen? Die kunnen uiteraard ook grote Heppie-stickers verdienen door te knutselen. Om ook hen al te laten proeven van leesplezier, organiseert de bib in samenwerking met de Gezinsbond van Tielt op zondag 5 maart en 19 maart telkens van 10u30 tot 11u30 een gratis voorleesuurtje. Inschrijven via activiteiten@gezinsbond-tielt.be.

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 24 februari 2023