naar top
Gemeente staden

Laat je gratis screenen - Bevolkingsonderzoek dikkedarmkanker

Maart is de internationale maand in de strijd tegen dikkedarmkanker. Ook de Vlaamse overheid en het Centrum voor Kankeropsporing organiseren een campagne om het belang van vroegtijdige opsporing van dikkedarmkanker te benadrukken.

Vroegtijdige opsporing is de beste bescherming tegen dikkedarmkanker. Doe van je 50ste tot en met je 74ste elke twee jaar de stoelgangtest.

Met de stoelgangtest onderzoekt een labo of je stoelgangstaal bloedsporen bevat. Te veel bloed in de stoelgang kan wijzen op dikkedarmkanker of op poliepen, dit zijn voorlopers van dikkedarmkanker. Tijdig opsporen is belangrijk. Bij een snelle vaststelling kan een (zwaardere) behandeling worden vermeden en is de kans op volledige genezing groter.

Je krijgt van het Centrum voor Kankeropsporing een uitnodigingsbrief met de stoelgangtest als je tot de doelgroep behoort.

Infosessie

Naar aanleiding van de internationale actiemaand tegen darmkanker organiseert het Sint-Andriesziekenhuis op woensdag 15 maart tussen 18u30 en 19u30 een gratis infosessie rond darmpoliepen en -kanker en het belang van vroegtijdige opsporing.

Meer weten over het bevolkingsonderzoek?

Bel gratis naar het Centrum voor Kankeropsporing op T 0800 60 160 (9u00-12u00 en 13u00-16u00) of mail naar info@bevolkingsonderzoek.be of neem een kijkje op www.dikkedarmkanker.bevolkingsonderzoek.be. 

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 03 maart 2023
Actiemaand Dikkedarmkanker maart 2023

Openingsuren & contact

Welzijn Tielt

adres
Deken Darraslaan 608700Tielt
Tel.
051 40 90 52

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht