naar top
Gemeente staden

Zwerfvuilactie - Zaterdag 1 april

Op 1 april organiseren we opnieuw een grote zwerfvuilactie in Tielt en deelgemeenten. Na een namiddag ijverig opruimen, sluiten we gezellig af met een hapje en een drankje.

Zwerfvuil is nog steeds een doorn in het oog van heel wat inwoners. En terecht: zwerfvuil ontsiert het straatbeeld en het opruimen ervan is tijdrovend én kostelijk. Het zorgt ervoor dat het groenonderhoud trager verloopt, bemoeilijkt het maaien van de bermen en ook de landbouwers ondervinden er veel nadeel van. Een vuile buurt voelt ook onveiliger. Zwerfvuil blijft overigens ook zeer lang in het milieu aanwezig; tientallen tot honderden jaren later vinden we nog blikjes, peuken of plastic terug.


Aan de slag

Ben je het zwerfvuil ook beu? Geef mee het goede voorbeeld en steek de handen uit de mouwen op 1 april (in Schuiferskapelle gaat men al aan de slag op 26 maart tussen 9u00 en 12u00). We verzamelen tegelijkertijd op de Markt van Tielt en op de dorpspleinen van Aarsele en Kanegem. Er wordt opgeruimd tussen 13u30 en 16u30, materiaal ontvang je ter plaatse. Na afloop krijg je een hapje en een drankje aangeboden in het stadhuis van Tielt.


Inschrijven

Schrijf je tot 25 maart in via het digitaal inschrijfformulier. Je kan ook de dienst Milieu contacteren via telefoon, mail of door even langs te gaan in het stadhuis. Deelnemende verenigingen komen ook in aanmerking voor een subsidie.


Mooimakers

Wil je regelmatig opruimen? Word Mooimaker en claim je favoriete opruimplek of organiseer een opruimactie. Zet je actie op de actiekaart en verzamel meer helpende handen. Je leest er alles over op www.mooimakers.be.

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 08 maart 2023
zwerfvuilactie

Openingsuren & contact

Ruimtelijke Omgeving - Milieu

adres
Markt 138700Tielt
Tel.
051 42 81 50
F
051 40 51 89
Nieuwsoverzicht