naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Infosessie bestuurskrachtanalyse

Dit voorjaar lieten Tielt, Meulebeke en Pittem elk afzonderlijk hun bestuurskracht onderzoeken door adviesbureau Probis. Met als objectief om ook in de toekomst een sterke dienstverlening en organisatie te kunnen garanderen, zowel voor de inwoners als voor de medewerkers van het lokaal bestuur.

De eerste fase van die analyse wees uit dat de drie gemeenten veel gelijkenissen en linken met elkaar vertonen, naast uitdagingen en opportuniteiten.  Die vaststelling bracht de gemeenten dichter bij elkaar en in een tweede fase zijn onderling gegevens uitgewisseld omtrent de interne werking. Het rapport daarvan geeft aan dat de drie gemeenten op vandaag financieel gezond zijn maar dat er hen voor de toekomst flink wat uitdagingen te wachten staan, o.a. de nood aan extra capaciteit door de verder doorgedreven decentralisatie en de toenemende kosten.

Om de continuïteit en de kwaliteit van de dienstverlening ook in de toekomst te verzekeren, wordt de bestuurskracht idealiter op korte of middellange termijn versterkt. Daarvoor zijn een aantal scenario’s uitgewerkt die nog verder worden bestudeerd. De gemeenten gaan hierover actief in gesprek, zowel intern als extern via een participatief traject. Op die manier worden ook de inwoners op een transparante en open wijze betrokken bij die belangrijke strategische keuzes.

De eerste stap binnen dat participatieve traject is een info- en vraagmoment voor de inwoners. Dat heeft voor Tielt plaats in de Europahal op donderdag 15 juni a.s. Er is een sessie voorzien om 17u30 en een tweede om 20u30. De resultaten van het rapport komen er aan bod en er wordt ingegaan op de vragen die je bij inschrijving vooraf hebt gesteld.  

Praktisch

Je kan inschrijven voor de sessie van je keuze (17u30 of 20u30) en je vraag formuleren t.e.m. maandag 12 juni via deze link.

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 26 mei 2023
Tielt

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht