naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Groeipakket: voorwaarden voor kinderen van +18 jaar

Elk kind dat in Vlaanderen woont, ontvangt een Groeipakket. Vanaf de maand volgend op de achttiende verjaardag dient elk kind, ongeacht zijn situatie, te voldoen aan een aantal voorwaarden om zijn recht op het Groeipakket te behouden.

De folder die je bij de downloads vindt,  bevat informatie op maat van studenten en werkzoekende schoolverlaters. Lees hem zorgvuldig zodat je als gezin weet waar je rekening mee moet houden om een terugbetaling te vermijden.

Alle voorwaarden en een aantal bijzondere situaties kan je eveneens raadplegen op https://www.groeipakket.be/faq/voorwaarden/tot-welke-leeftijd-er-recht-op-een-groeipakket-vroeger-kinderbijslag. Daar vind je steeds de meest recente informatie.

Graag willen we in aanloop naar de zomervakantie bijzondere aandacht vragen voor een belangrijke aanpassing in het aantal uren dat jongeren vanaf 18 jaar mogen werken met een studentenovereenkomst. Vanaf 2023 werd de limiet verhoogd van 475 uur per jaar naar 600 uur per jaar. Jongeren kunnen dit zelf opvolgen via https://www.studentatwork.be/.

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 20 juni 2023