naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Minder afval? Dat willen we toch allemaal!

De smakelijkste manier om het volume van je restafvalzak te verkleinen? Simpel: we eten de restjes op! Want bijna een kwart van het restafval bestaat uit eetbare voeding.

Maar dat ligt nu in het verleden, daar zorgen we samen voor! We dagen je namelijk uit voor een challenge: geen eetbaar voedsel meer in het restafval. Hoe we dat kunnen klaarspelen? Daarvoor staken we ons licht op bij echte restjesspecialisten. Ze gaven ons heerlijke tips over hoe je best voeding bewaart, hoe lang je iets kan bewaren, hoe je lekkere gerechtjes van overschot kan maken,… En die tips & tricks, die delen we graag met jou in de gratis Plan-eet app. Met de app kan je een inschatting maken van hoeveel voedsel je zelf weggooit. Dat kost wat moeite, maar je zal zo fier zijn als je zwart op wit je vorderingen kan aantonen.

De App kan je downloaden via de QR-codes die je op de afbeelding als bijlage bij dit bericht, vindt. 

Registreer in de Plan-eet app  = altijd prijs!

Hebben we je hongerig gekregen voor een Vlaco-geschenkpakket t.w.v. 50 euro? Registreer je dan in september of oktober 2023 in de Plan-eet app! Elke 50ste persoon die zich registreert, ontvangt een geschenkpakket*. Geen geschenkpakket gewonnen? Geen nood, weet dat je sowieso hebt bijgedragen aan het beperken van voedselverlies! En alsof dat nog niet genoeg is, kan je met je opgedane kennis tot wel bijna 369 euro per jaar besparen met je huishoudinkopen. Dat smaakt naar meer, toch?

Als kers op de taart zou in jouw stad of gemeente de Red-de-restjestruck met heerlijke, gratis restjeshapjes zomaar kunnen neerstrijken. De afvalintercommunales in Vlaanderen strijden namelijk  voor een podiumplaats om de meeste restjesredders. Zorg jij er mee voor dat jouw intercommunale wint?

De drie intercommunales die de meeste nieuwe registraties tellen, krijgen één dag de Red-de-restjestruck boordevol lekkere hapjes op bezoek op een evenement naar keuze. Wie weet houdt de foodtruck wel in jouw gemeente halt?

Deze actie kadert in de campagne Internationale dag tegen voedselverlies (IDAFLW) en wordt georganiseerd door Vlaco vzw in samenwerking met de afvalintercommunales.

* Je vindt de actievoorwaarden op www.vlaco.be/wedstrijd.

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 28 augustus 2023
Plan Eet App

Openingsuren & contact

Ruimtelijke Omgeving - Milieu

adres
Markt 138700Tielt
Tel.
051 42 81 50
F
051 40 51 89

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht