naar top
Gemeente staden

Leer je buren kennen via Hoplr

Het is niet altijd eenvoudig om je buren snel te bereiken. Bovendien ken je vaak niet alle buren. Daarom zijn we in Tielt gestart met Hoplr, het gratis digitaal buurtnetwerk dat communiceren met je buren leuk en gemakkelijk maakt.

WAARVOOR KAN JE HOPLR GEBRUIKEN?

Hoplr is er om buren met elkaar in verbinding te brengen en ondersteunt het initiatief van de stad om warme en zorgzame buurten te creëren. Dit kan je allemaal met het buurtplatform.

  • Buurtberichten sturen

Je kan een bericht plaatsen wanneer je op zoek bent naar je poes, iets wil lenen, een vraag over de buurt of stad hebt, een activiteit wil organiseren ...

  • Burenhulp vragen en aanbieden

Laat je buren weten waarmee je hen kan helpen of ga zelf op zoek naar een helpende hand.

  • Chatgesprekken

Als je een specifieke buur of buren wil aanspreken, kan je de chatfunctie gebruiken om online een privé- of groepsgesprek aan te gaan.

  • Buurtkalender

Blijf op de hoogte van evenementen in de buurt of neem zelf initiatief en plan een activiteit in.

  • Burenlijst

Leer je buren beter kennen, raadpleeg alle Hoplr-leden in de burenlijst en lokale organisaties in de lokale gids.

Stad Tielt kan Hoplr ook gebruiken als extra kanaal om je te informeren over relevante (buurtgerichte) onderwerpen. De stad heeft geen inkijk in de buurtgesprekken, tenzij je dat zelf expliciet toestaat.

Hoplr is echter geen meldpunt. Om een probleem te melden kan je gebruik maken van ons digitaal loket.


5 ACTIEVE BUURTEN

Hoplr werkt met 5 actieve buurten in Tielt: Aarsele, Kanegem, Schuiferskapelle, Tielt Centrum en Tielt Zuid. Elke buurt is besloten; je profiel is dus enkel zichtbaar voor leden van jouw buurtnetwerk. De privacy per buurt is gegarandeerd.

Het platform is gratis en reclamevrij. Positiviteit staat centraal.


REGISTREREN

In de eerste helft van oktober 2023 ontving je een uitnodigingsbrief in de bus met een unieke buurtcode en instructies om je te registreren bij jouw buurtnetwerk.

Geen brief ontvangen of de brief kwijtgeraakt? Geen probleem, je kan ook zonder buurtcode registreren door je adres in te geven op www.hoplr.com of via de Hoplr-app. 

Je kan de app gratis downloaden in de App Store of Google Play Store.

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 25 september 2023