naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Soep met Babbeltjes - 2 t.e.m. 10 oktober

Tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid toert weer een soepmobiel rond in het Tieltse. Bij een lekkere kom soep kan je van gedachten wisselen over grote en kleine thema's die je bezighouden. Omdat een babbeltje met je buren deugd doet, voor jou en voor je buur.

De soepmobiel houdt halt op onderstaande data en plaatsen, telkens van 10u30 tot 12u30. De soep is gratis en geschikt voor vegetariërs. Breng wel je eigen soepkom mee.


Maandag 2 oktober

Plein aan buurtwinkel ’t Een en ’t Ander, Schuiferskapelle-Dorp 3

Donderdag 5 oktober
Dorpsplein Kanegem

Vrijdag 6 oktober
Buurthuis, Zwartegevelstraat 66, Tielt Zuid

Zaterdag 7 oktober
Kinderopvang Tanneke, Belgiëlaan 2, Tielt centrum
XL-editie: Maak kennis met Warme William (zie hieronder)

Dinsdag 10 oktober
Oud Gemeentehuis, Aarselestraat 4, Aarsele


WARME WILLIAM

De Warme William-campagne richt zich op het mentaal welzijn van kinderen en jongeren, van 0 tot 25 jaar. De campagne wil jongeren aanzetten om over hun gevoelens te praten en om écht naar elkaar te luisteren. Want als je iets durft te delen, brengt dat mensen samen.

Een Warme William, dat is iemand die écht naar je luistert, zoals een goede vriend(in), een ouder, een leerkracht … Het is iemand die je aanmoedigt om te vertellen wat er scheelt. Want niet iedereen durft of kan zijn verhaal delen met vrienden of familie. Start zelf eens het gesprek. Weet je niet wat je moet zeggen? Gewoon luisteren is vaak al genoeg.

  • Wist jij al ... dat er een baby- en spelotheek is in Tielt?
  • Ken jij … het interessante Sport Na School (SNS)-aanbod al?
  • Wist je ... dat er tal van speeltuintjes zijn in Tielt en dat daarvan een kaart bestaat?
  • Ben je ervan op de hoogte … dat Stad Tielt een ontmoetingsruimte heeft voor tieners?
  • Weet je ... dat er ook een aanbod is voor studenten in de blok?
  • Heb je al gehoord van … Welzijn Tielt en het aanbod dat zij hebben voor als je het financieel moeilijk hebt?

Kom deze en andere weetjes ontdekken op zaterdag 7 oktober in Kinderopvang Tanneke, onder het proeven van een heerlijke kom warme tomatensoep.

  • Je leert er als ouder een paar interessante Tieltse initiatieven kennen die zich richten op kinderen/jongeren. Heb je daar zin in, heb het dan gerust even met de andere ouders over de thema’s die jou bezighouden. Er zijn ook medewerkers van Welzijn Tielt en andere partnerorganisaties aanwezig aan wie je eventuele vragen kwijt kunt.
  • Tijdens het nuttigen van je kom soep kunnen je kinderen zich even uitleven in de omheinde tuin met speeltoestellen. Bij slecht weer kunnen ze binnen even spelen. Er wordt bovendien een voorleesmoment voor jonge kinderen ingericht rond het thema ‘emoties’ én er is een knutselsessie rond Warme William.

Bij vertrek krijg je ter inspiratie nog een gratis boekje mee met gezonde recepten voor je lichaam en je hoofd.

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 28 september 2023