naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Wijziging brandregime openbare verlichting

Het lokaal bestuur besliste om de openbare verlichting over het ganse grondgebied ‘s nachts opnieuw te laten branden vanaf de tweede helft van november.

Vorig jaar werd door het lokaal bestuur de beslissing genomen om de openbare verlichting over het volledige grondgebied te doven tussen 23u00 en 4u30 met uitzondering van vrijdag- en zaterdagnacht. Dit was het gevolg van de hoge energieprijzen. Nu de prijzen weer op een normaal niveau zitten, heeft het stadsbestuur samen met Fluvius de situatie opnieuw bekeken.

TWEEDE HELFT NOVEMBER

Net als een aantal andere steden en gemeenten heeft de stad beslist om de openbare verlichting over het ganse grondgebied ‘s nachts opnieuw te laten branden vanaf de tweede helft van november. Dit zou de verkeersveiligheid ten goede moeten komen.

LEDVERLICHTING

Sinds 2020 is Fluvius gestart met een vervangingsprogramma om alle openbare verlichting gefaseerd om te schakelen naar ledverlichting. Het einde van de werken is voorzien tegen 2028. Ondertussen is ongeveer 40 % van onze openbare verlichting vervangen door ledverlichting. Deze energiezuinige ledverlichting zal ‘s nachts trapsgewijs gedimd worden met uitzondering van vrijdag- en zaterdagnacht. Door te dimmen wordt er nog minder energie verbruikt, zonder in te boeten aan zichtbaarheid en veiligheid.

Fluvius doet de nodige aanpassingen in de loop van dit najaar.

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 24 oktober 2023
Openbare verlichting

Openingsuren & contact

Ruimtelijke Omgeving - Duurzaamheid

adres
Markt 138700Tielt
Tel.
051 42 81 49
F
051 40 51 89

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht