naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Tielt viert carnaval - Zaterdag 2 en zondag 3 maart

Het weekend van 2 en 3 maart staat onze stad weer op zijn kop, want dan vieren we carnaval in Tielt!

Opzwepende feestmuziek, kleurrijke kostuums en natuurlijk de pracht en praal van de carnavalswagens. Op zondag 3 maart staat onze stad weer op zijn kop, want dan trekt opnieuw een bonte carnavalstoet doorheen de centrumstraten. Een dag eerder, op zaterdag 2 maart, is er de traditionele pronkzitting van de Orde van de 3 Sleutels waarbij alle gewezen prinsenparen worden uitgenodigd. Dit jaar viert de carnavalsvereniging haar jubileumeditie ‘4x11’.


CARNAVALSSTOET EN AFTERPARTY

De stoet start op zondag 3 maart om 14u00. De carnavalsgroepen stellen zich op in de Tramstraat/Pontweg en vertrekken vervolgens richting Sint-Janstraat, Markt, Kortrijkstraat, Sint-Michielstraat, Deken Darraslaan en Polenplein, waar de stoet ontbonden wordt.

Naast lokale verenigingen zoals K.M. Sint-Cecilia Aarsele en K.H. Vermaak Na Arbeid zijn ook de ‘Wagen van de zustersteden’, bevolkt met carnavalisten uit Gross-Gerau in traditionele klederdracht, en de Wagen van de Orde van de 3 Sleutels van de partij. Verder ook de carnavalsgroep AKV Stièndoeid uit Aalst en Paradekorps El Fuerte uit Koksijde.

Na afloop van de stoet vindt de prijsuitreiking plaats in de Europahal. Er is ook een gratis afterparty met DJ Fluppe. Iedereen is welkom!


CARNAVALSFEEST ORDE VAN DE 3 SLEUTELS

Op zaterdag 2 maart om 20u11 viert de Orde van de 3 Sleutels haar jubileumjaar met alle gewezen prinsenparen. Met optredens van o.a. Hits on Tour, het mannenballet uit Gross-Gerau, The Royal Gents (Jason Bradley en Greg) en een afterparty met DJ Fluppe. Meer info vind je op www.ordevande3sleutels.be.

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 14 februari 2024
Carnaval 2024

Openingsuren & contact

Toerisme, Evenementen en Lokale Economie

adres
Markt 138700Tielt
Tel.
051 42 81 16
F
051 40 51 89

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht