naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Jeugdboekenmaand - 1 t.e.m. 31 maart

Tijdens de Jeugdboekenmaand van 1 tot en met 31 maart vieren we het beste dat de jeugdliteratuur te bieden heeft. Het thema voor 2024 is ‘Sport & spel’.

Ook de Tieltse bib neemt deel aan de Jeugdboekenmaand. Er valt heel wat te beleven! 

BOEKENTIENKAMP
Op woensdag 28 februari wordt het startschot gegeven voor de Jeugdboekenmaand, en dit met een heuse boekentienkamp in samenwerking met de dienst Sport. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen van 14u00 tot 17u00 tien losstaande opdrachten uitvoeren in en rond de bibliotheek en sporthal De Ponte. Voor de kleuters is er multisport in de bib: bewegen en turnen met - tussen - onder - boven - naast boeken. In de bib is er ook een green screen aanwezig waarmee je een super coole sportieve foto kan laten maken!

BIBQUEST
De hele Jeugdboekenmaand lang kunnen de slimste speurneuzen vanaf 6 jaar tijdens de openingsuren van de bib op zoek naar de schat van Pyrographus. De bibquest is gratis en doet een beroep op je behendigheid en creatief denken.

RAAMTEKENEN
Leslie Saurus geeft op woensdag 6 maart (14u00-16u00) een workshop raamtekenen voor kleine creatievelingen! Leer hoe een raamtekening tot stand komt en laat je fantasie los op de ramen van de bib. 

MUZIKAAL POPPENSPEL
Op woensdag 13 maart (15u00-16u00) kan je naar 'Stefaan de Pelikaan'; een hilarisch muzikaal poppenspel.

TENTOONSTELLING SPORT EN SPEL
De leerlingen van het stripatelier van de Tieltse Kunstacademie lieten zich inspireren door het thema van de jeugdboekenmaand. De verrassende creaties geven een sportieve en speelse look aan de bibliotheek. 

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 23 februari 2024